Παρουσιάστηκε το νέο σήμα των ΚΕΠ

Στα Τρίκαλα από Πιερρακάκη, Λιβάνιο, Γεωργαντά - Ενημερώθηκαν για τις πρωτοποριακές ψηφιακές δράσεις του Δήμου

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2021 19:13

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
«Έχουμε πολύ μεγάλη και βαθιά εκτίμηση στο έργο του δημάρχου και της ομάδας του σε σχέση με τα projects που χειριζόμαστε και εμείς με την ψηφιοποίηση, το πώς μπορεί να έρθει και να βοηθήσει στην καθημερινότητα του πολίτη και στο πλαίσιο του προγράμματος των έξυπνων πόλεων των 320 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν συνολικά στους δήμους». Αυτά τόνισε χθες από το Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.


Και συνέχισε: «Είναι κάτι το οποίο θέλουμε να το δούμε σε πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Οπότε αν μπορούσα να το πω με έναν τίτλο σήμερα, τόνισε, έχουμε έρθει εδώ για να ακούσουμε και να μάθουμε». Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, οι Υφυπουργοί Γιώργος Γεωργαντάς και Θοδωρής Λιβάνιος και ο Γενικός Γραμματέας Λεωνίδας Χριστόπουλος είδαν από κοντά και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων και της e-trikala ΑΕ αρχικά στο control room. Αμέσως μετά η ηγεσία του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετέβη στην Κεντρική Πλατεία και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις καινοτομίες και τα προγράμματα. Στη λαϊκή αγορά, ενημερώθηκαν και για την ύπαρξη απινιδωτή. Η ηγεσία του Υπουργείου στη συνέχεια μετέβη στο GiSeMi hub, τον Κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που λειτουργεί η e-trikala. Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, από αυτόν το χώρο έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι υφυπουργοί, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης κι εγώ βρισκόμαστε στα Τρίκαλα. Θαυμάζουμε πολύ κι εκτιμούμε πολύ το έργο του δημάρχου του κυρίου Παπαστεργίου κι έχουμε έρθει γιατί στο πλαίσιο των έξυπνων πόλεων που σχεδιάζουμε για το σύνολο της Επικράτειας, 320 εκατομμύρια ευρώ για τους 332 δήμους της χώρας και να δούμε πώς τα Τρίκαλα που έχουν εφαρμόσει μια σειρά από έξυπνες λύσεις που βοηθούν την καθημερινότητα του πολίτη, καινοτόμες λύσεις που βρίσκονται στην πρωτοπορία, μπορούν να δώσουν πολλά και ενδιαφέροντα μαθήματα για το βέλτιστο τρόπο, για να κάνουμε τέτοιου τύπου λύσεις, να εφαρμόσουμε τέτοιου τύπου λύσεις στο σύνολο της Επικράτειας».

 

ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΚΕΠ
Tο νέο σήμα των ΚΕΠ να σημειώσουμε πως παρουσιάστηκε επίσης χθες από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Γιώργο Γεωργαντά, από το ΚΕΠ του Δήμου Τρικκαίων.
Ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με Δημάρχους της Θεσσαλίας, κατά την οποία ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, απηύθυνε ομιλία με θέμα «H αξία των data για τη λήψη αποφάσεων στους Δήμους». Ο κ. Πιερακκάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Ξεκινάμε με τα 90 εκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης για τους μεγαλύτερους σε κλίμακα δήμους της χώρας και σύμφωνα με την καθοδήγηση και αν θέλετε με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις που μας δίνουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».
Ο Υφυπουργός κ. Θοδωρής Λιβάνιος δεν παρέλειψε να τονίσει, πως «κάθε πόλη έχει και τις δικές της ιδιαιτερότητες, κάθε δήμος δεν είναι ίδιος, ακόμα και δήμοι με όμοια χαρακτηριστικά, έχουν διαφορετικές ανάγκες γι’ αυτό και «έξυπνες» λύσεις που είναι αναγκαίες σε μια πόλη, μπορεί να είναι μη εφαρμόσιμες σε άλλες. Ο Υφυπουργός κ. Γιώργος Γεωργαντάς, αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο του Υπουργείου και στις δράσεις που μελετώνται για την πάταξη της γραφειοκρατίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ο Γενικός Γραμματέας Λεωνίδας Χριστόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων πως αυτή την ώρα στήνεται ένα πολύ έξυπνο πρόγραμμα για τους δήμους, για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να γίνει η χρηματοδότηση όλων αυτών των νέων τεχνολογιών. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επισκέφθηκε ακόμη το Μουσείο Τσιοτσάνη και τον Μύλο των Ξωτικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass