Διαγωνισμός για το Ψηφιακό Ασκληπιείο

Από τη Δημοτική Αρχή Τρικάλων

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2021 19:09

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Το γνωστό «Σχέδιο Ασκληπιός», που τα τελευταία χρόνια με προσεκτικά και σαφώς μελετημένα βήματα υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Τρικκαίων.

Το Σχέδιο ουσιαστικά προβλέπει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τριπλή αξιοποίηση του μύθου του Ασκληπιού, του πρώτου γιατρού της ανθρωπότητας:
- Ψηφιακό Διαδραστικό Ασκληπιείο.
- Εμφαση στον πρωτογενή τομέα.
- Ενίσχυση της επισκεψιμότητας.
Από αυτά, το πλέον κομβικό είναι το ίδιο το κτίριο, στο οποίο θα στεγαστεί το Μουσείο. Μετά τη σχετική έγκριση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Τρικκαίων, η χρηματοδότηση επιτρέπει πλέον τη διενέργεια του διαγωνισμού. Ήδη στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων (www.trikalacity. gr στην ενότητα Προκηρύξεις) αναρτήθηκε η προκήρυξη για την ανάδειξη αναδόχου που θα κατασκευάσει το έργο «ΨΗΦΙΑΚΟ - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΟΖΙΑΚΑ». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 641.000 ευρώ και ουσιαστικά πρόκειται για το «στρατηγείο» του όλου σχεδιασμού που υλοποιεί πλέον ο Δήμος.
Στο κτίριο των 600 περίπου τ.μ. θα γίνει ανακατασκευή πολλών και διαφόρων σημείων του, με στόχο να αναδειχθούν η ιατρική δράση του Ασκληπιού και η ιστορία της ιατρικής.
Οι εργασίες είναι διαφορετικών επιπέδων: από επισκευές και αποκαταστάσεις, μέχρι διαμόρφωση νέων χώρων, χρωματισμοί, αντιμετώπιση προβλημάτων σε διάφορα σημεία. Φυσικά, τοποθετείται κλιματισμός, δίνεται έμφαση στα ηλεκτρολογικά - μηχανολογικά στοιχεία και γενικότερα προβλέπονται εργασίες που θα διασώσουν και θα αναδείξουν ένα κτίριο που δεν λειτούργησε ποτέ. Το οποίο κτίριο όμως, καθώς αναδεικνύεται από τη δράση του Δήμου, αξιοποιεί το ότι βρίσκεται:
- πολύ κοντά στο επονομαζόμενο «Μονοπάτι του Ασκληπιού»,
- στους πρόποδες του Κόζιακα,
- λίγα χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα και
- πολύ κοντά στα Μετέωρα και τον Ιαματικό Πόρο Ριζώματος.
Η φάση αυτή είναι η πρώτη, καθώς θα διαμορφωθεί στη συνέχεια και ο χώρος γύρω από το κτίριο, για βοτανικό κήπο, για κήπο με αρωματικά φυτά, για έμφαση στον πρωτογενή τομέα για χώρο εκπαίδευσης.
Ακολουθεί η προμήθεια των σχετικών υλικών, προκειμένου σταδιακά -και πάντα μελετημένα- να υλοποιηθεί το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο του Δήμου Τρικκαίων, που θα αναδεικνύει τον παγκόσμιας σημασίας Ασκληπιό επί της ουσίας και με πράξη ουσίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass