ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Νέος πρόεδρος ο Γ. Παναγιώτου

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2022 13:00

ΤΡΙΚΑΛΑ
Συνεδρίασε χθες το πρωί το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων για τη νέα χρονιά, στην αίθουσα συνεδριάσεων, όπου μετά τη διεξαγωγή των προβλεπόμενων διαδικασιών, εξέλεξε πρόεδρο τον Γιώργο Παναγιώτου.

Ο κ. Παναγιώτου, που προτάθηκε από τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, για την παράταξη «Επανεκκίνηση Τώρα» εξελέγη, όπως ενημερώνει η Δημοτική Αρχή, με 29 ψήφους σε σύνολο 36 ψηφισάντων και 41 παρισταμένων, ενώ υπήρξαν 3 λευκά και 4 άκυρα ψηφοδέλτια. Αντιπρόεδρος τού Σώματος εξελέγη ο εκ της παράταξης «Μαζί για τα Τρίκαλα» Θωμάς Χαχάμης με 35 ψήφους και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο. Τη θέση του γραμματέα, καθώς η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έκανε χρήση του δικαιώματός της να προτείνει κάποιον/-α, προτάθηκε από τον κ. Παπαστεργίου ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίκκης Πολιτεία», Γιώργος Μητσιούλης, ο οποίος εξελέγη με 32 ψηφοδέλτια, ενώ υπήρξαν και 4 λευκά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στις πρώτες του δηλώσεις ο δικηγόρος κ. Παναγιώτου τόνισε πως στοχεύει στο να αναδείξει το Δημοτικό Συμβούλιο «ως όργανο δημοκρατίας, ως όργανο ελεύθερης και ακώλυτης έκφρασης απόψεων, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, που αποτελεί στοιχείο της δημοκρατίας». Επισήμανε ότι επιδιώκει τη συνεργασία με όλους και δη με τους επικεφαλής παρατάξεων, με τους οποίους θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας ότι «η πόρτα του γραφείου είναι ανοιχτή πόρτα για όλους/-ες».
Ο ίδιος ο δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στην αξιοσύνη του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων ως νομικού, υπενθυμίζοντας την αυτοδιοικητική του πορεία. Ο κ. Παναγιώτου, εξάλλου, για τρίτη φορά θα υπηρετήσει ένα Δημοτικό Συμβούλιο ως πρόεδρος, μετά από αυτά του τέως Δήμου Πινδαίων και του Δήμου Πύλης. Για τον λόγο αυτόν σημείωσε ότι έχει «πλήρη συναίσθηση και επίγνωση τους βάρους της ευθύνης που αναλαμβάνω», ευχαριστώντας, τόσο όσους/-ες τον τίμησαν με την ψήφο τους, όσο και όσους/-ες δεν το έπραξαν.
Ευχαριστίες στο Σώμα απηύθυναν και τα δύο νέα μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, οι κ. Χαχάμης και Μητσιούλης, τονίζοντας τη σημασία της εκλογής στο ανώτατο αυτοδιοικητικό όργανο του Δήμου.  Η κ. Νικολέτα Μπρουζούκη, ως πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, ευχαρίστησε στον αποχαιρετισμό τα μέλη του Σώματος και τους επικεφαλής των παρατάξεων για τη συνεργασία την προηγούμενη διετία. Σημείωσε ότι επεχείρησε να λειτουργήσει δημοκρατικά και με συναίνεση στο μετρό του δυνατού, με σεβασμό στις απόψεις, προάγοντας τοπ πολιτικό επίπεδο του Συμβουλίου και συνολικότερα του Δήμου Τρικκαίων.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Ακολούθησε η διεξαγωγή ψηφοφορίας για την ανάδειξη των αιρετών μελών των δύο σημαντικών επιτροπών του Δήμου: Οικονομική και Ποιότητα Ζωής.
Στην Οικονομική εξελέγησαν:
Από τη συμπολίτευση οι: Έφη Λεβέντη, Γιάννης Κωτούλας, Αχιλλέας Λασπάς και Γιώργος Ζιώγας.
Από την αντιπολίτευση οι: Στέφανος Βαβύλης και Γιώργος Καΐκης
Στην Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν:
Από τη συμπολίτευση οι: Βασιλένα Μητσιάδη, Γιάννης Κωτούλας, Χρήστος Αναστασίου, Ζιώγας.
Από την αντιπολίτευση οι: Νατάσα Παιδή και Λάμπρος Ντουρλιός.
Στο μεσοδιάστημα έγινε κοπή βασιλόπιτας για το 2022, με κοινή συνισταμένη των ευχών την εξάλειψη της πανδημίας. Τυχερός αναδείχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Άκης Αναστασίου.

(Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass