ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Συναίνεση και αλλαγή φρουράς

Πρόεδρος Δ.Σ. ο Κ. Κορακίδης *Τα μέλη των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2022 21:20

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Μέσα σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η πρώτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας, στην οποία εκλέχθηκε το νέο προεδρείο του σώματος και οι νέες Επιτροπές του Δήμου.


«Αλλαγή φρουράς» στη θέση του προέδρου, με τον Κώστα Κορακίδη (η πρόταση του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα) να εκλέγεται πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, αντικαθιστώντας τον έως τώρα πρόεδρο του σώματος Θανάση Ζιώγα.
Αντιπρόεδρος επανεκλέχθηκε η Βάια Αργύρη – Μουτζίκου (από τη δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε» του Ν. Ευαγγέλου) και γραμματέας ο Ευάγγελος Γκουτζαμάνης (από τη δημοτική παράταξη «Δήμος για όλους» του Δημ. Καρανίκα).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Στην Οικονομική Επιτροπή ως τακτικά μέλη εκλέγονται οι:
Γιώργος Κυριλλίδης (13), Ιπποκράτης Τζιουμακλής (13), Κώστας Καραγιάννης (13), Φώτης Καραγκόγκος (12), Αστέριος Στούπας (12), Γιάννης Καριπίδης (6).
Αναπληρωματικά μέλη εκλέγονται: Γιώργος Κατσιούρας (12), Κώστας Δήμκος (12), Ηλίας Γκαραβέλης (7), Νίκος Λιάρος (7), Ανδρέας Τσιπλικιάρης (6), Χρήστος Παπαδημητρίου (5).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Τακτικά μέλη εκλέγονται οι:
Κώστας Δήμκος (13), Γιάννης Νάνος (13), Βάια Αργύρη – Μουτζίκου (13), Ανέστης Σερετίδης (13), Νίκος Τσουκαρέλας (13), Χρήστος Παπαδημητρίου (6).
Αναπληρωματικά μέλη οι:
Αθαν. Γεροφωκάς (13), Κίμων Τσούρης (12), Ανδρέας Τσιπλικιάρης (8), Νίκος Λιάρος (7), Ηλίας Γκαραβέλης (7), Γιάννης Καριπίδης (5).
Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δημ. Αβρανά απείχε από τη διαδικασία των ψηφοφοριών.
Σε σύντομη τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας έκανε λόγο για μια περίοδο προκλήσεων για τον Δήμο Ελασσόνας και ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο πρόεδρο για τις υπηρεσίες του και την εύρυθμη λειτουργία του σώματος, υπογραμμίζοντας, ανάμεσα στα άλλα, πως «ο Θανάσης Ζιώγας ήταν ένας ακριβοδίκαιος, συνεπής και σοβαρός πρόεδρος».
Με τη σειρά τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά.
Νίκος Ευαγγέλου: «Να επικρατήσει η λογική και να υπάρχουν συναινετικές αποφάσεις. Δείχνουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου. Η εμπειρία των δύο ετών της Δημοτικής Αρχής να λειτουργήσει με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών».
Δημ. Καρανίκας: «Χρόνια Πολλά και δημιουργικά για το καλό του Δήμου μας. Καλή λευτεριά από τον κορονοϊό».
Δημ. Αβρανάς: «Λαϊκές κινητοποιήσεις και συμμετοχή του κόσμου απέναντι σε αντιλαϊκές πολιτικές. Από τη μεριά μας, θα συμβάλλουμε με προτάσεις ουσιαστικά».
Χαρακτηριστικές οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου Κώστα Κορακίδη (υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών), που ευχαρίστησε τον δήμαρχο Νίκο Γάτσα για την τιμητική πρόταση και τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη τους προς τον ίδιο. «Υπόσχομαι να προσπαθήσω να φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης. Προσβλέπω στη συνεργασία με όλα τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και με τους υπαλλήλους του Δήμου, που στηρίζουν ακούραστα το έργο μας. Δεσμεύομαι ότι θα εξαντλήσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να λειτουργώ δίκαια, αντικειμενικά και αποτελεσματικά».
Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε και η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Δημοτικού Συμβουλίου, με «τυχερό» τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠ Θανάση Καλύβα.

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass