Ενάντια στις γυναικοκτονίες ο 13ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2022 17:15

ΤΡΙΚΑΛΑ (Του ανταποκριτή μας)


Χρονιά επιστροφής το 2022 για τον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος». Και μάλιστα αφιερωμένος στο πολύ μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, τις γυναικοκτονίες, όπως ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τρικκαίων.
Ο τρίτος κατά σειρά συμμετοχών ημιμαραθώνιος στην Ελλάδα (μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) θα διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου 2022 μετά από δύο χρόνια απουσίας ελέω κορονοϊού. Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 στο Δημαρχείο, παρούσης της αντιδημάρχου Εφης Λεβέντη. Η συζήτηση περιστράφηκε στα τεχνικά ζητήματα, καθώς η βοήθεια, η συνδρομή και η στήριξη του Δήμου που συνδιοργανώνει τον αγώνα, είναι δεδομένες.
Οι κ. Δημήτρης Μουχάκης (πρόεδρος), Νίκος Οικονομίδης (μέλος ΔΣ), Χρήστος Λίπας (ταμίας) και Βύρων Γιοντζής (γενικός αρχηγός) ενημέρωσαν ότι στις άμεσες σκέψεις είναι το να αφιερωθεί ο αγώνας στις γυναίκες, ως ένα βήμα, μια γενικότερη προσπάθεια να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην αφύπνιση για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Μάλιστα στις σκέψεις είναι η συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής κατά της Βίας εναντίον των Γυναικών, του Δήμου Τρικκαίων, για ανάληψη κοινών δράσεων με αφορμή τον αγώνα.
Έναν αγώνα που έχει μήκος 21.097 μέτρα, είναι από τους ταχύτερους στην Ευρώπη, ξεκινά από την Καλαμπάκα και καταλήγει στα Τρίκαλα, με αριθμό συμμετοχών που κάθε χρόνο σπάει ρεκόρ, κινητοποιώντας και πλήθος εθελοντών. Φέτος θα διεξαχθεί παραλλήλως μόνο ο αγώνας των 10 χλμ., καθώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα προς το παρόν αποτρέπουν τον αγώνα για παιδιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass