Διαμαρτυρία δασκάλων - νηπιαγωγών για μέτρα στα σχολεία του Ν. Καρδίτσας

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2022 15:10

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας προχώρησε ο τοπικός Σύλλογος προκειμένου να ζητήσει την άμεση λήψη επαρκών μέτρων προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών για να λειτουργούν τα σχολεία με ασφάλεια έναντι της πανδημίας του νέου κορονοϊού.


Εκτός από τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Π.Ε., στη χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι και άλλων φορέων όπως το ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Καρδίτσας η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Καρδίτσας.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ε.Π.Ε. Ν. Καρδίτσας κ. Βάιος Κουτής μετέφερε στον Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θανάση Μπότα τον μεγάλο προβληματισμό των συναδέλφων του για τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Κανείς δεν διανοείται να μην είναι ανοιχτά τα σχολεία και τα παιδιά να μη βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο. Ναι λοιπόν στα ανοιχτά σχολεία, αλλά με εκείνα τα μέτρα που θα επιτρέψουν στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς να είναι ασφαλείς. Φυσικά προέχει η ψυχική υγεία των παιδιών και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κοινή πεποίθηση είναι ότι ενώ η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας είχαν το χρόνο να λάβουν πιο αποτελεσματικά μέτρα δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να παρέχουν ένα ακόμα self test για την ανίχνευση των κρουσμάτων. Την προηγούμενη εβδομάδα τα σχολεία υπολειτουργούσαν με τους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά στα σχολεία. Φαίνεται ότι αυτή η εβδομάδα είναι καλύτερη και τα στοιχεία για τα κρούσματα είναι ενθαρρυντικά. Θέλουμε περισσότερους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, προσλήψεις αναπληρωτών για να καλύπτονται τα κενά, περισσότερη καθαριότητα στα σχολεία όπου ήδη από πέρυσι υπάρχουν κενά καθαριστριών και φυσικά θέλουμε μέτρα για να αισθανόμαστε ασφαλείς».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass