Σοκ και στην Ελασσόνα από τον χαμό του 54χρονου

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2022 16:05

Συγκλονισμένη είναι η Ελασσόνα και η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής και όχι μόνο από τον θάνατο του Τυρναβίτη εκπαιδευτικού - ηλεκτρολόγου του 1ου ΕΠΑΛ Ελασσόνας Δημήτρη Μπαράκου, που έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Τετάρτης, στο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που έγινε στο 9ο χιλιόμετρο του δρόμου Λάρισας - Τυρνάβου.


Οι άνθρωποι που τον γνώριζαν καλά, οι συνάδελφοί του εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μαθητές του κάνουν λόγο για έναν πρόσχαρο και ανοιχτό άνθρωπο, εξαιρετικό, αυθεντικό και όμορφο χαρακτήρα, για έναν χαμογελαστό καθηγητή, για έναν καθηγητή «υπόδειγμα - φίλο των μαθητών», για έναν υπεύθυνο και σοβαρό εκπαιδευτικό.
Δεν έκρυβαν χθες τη συγκίνησή τους για τον χαμό του, τόσο ξαφνικά και απρόσμενα. Μάλιστα, στάθηκαν σε λεπτομέρειες της καθημερινότητάς του και μιλούσαν για την ιδιαίτερη προσοχή που έδειχνε πάντα ο 54χρονος εκπαιδευτικός σε θέματα ασφάλειας και προσοχής στην οδήγηση, τόσο στο Ι.Χ. όσο και στη μηχανή. Ο άτυχος Τυρναβίτης, ανάμεσα στα άλλα χαρίσματα, ήταν και «πολυτεχνίτης», «άσος» στις κατασκευές, «έπιανε το χέρι του» και γνωστός λάτρης των μηχανοκίνητων σπορ.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Συλλόγου Καθηγητών και των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ελασσόνας - 1ου ΕΚ Ελασσόνας για τον άτυχο Δημήτρη Μπαράκο:
«Ιδιαίτερα αγαπητός και εργατικός, με σοβαρότητα στη συμπεριφορά του, με ηρεμία χαρακτήρα ύστερα από πολύχρονη θητεία στο σχολείο μας.
Συνεπής, μέσα στο εργαστήριό του για περισσότερα από 20 χρόνια, στεκόταν δίπλα στους μαθητές του δάσκαλος, βοηθός, συμβουλάτορας. Με βαθιά επίγνωση του καθημερινού μόχθου και της βιοπάλης, ήξερε να στηρίζει και να ενθαρρύνει, να καθοδηγεί και να συνδράμει τους εκκολαπτόμενους ηλεκτρολόγους μα και τους συναδέλφους του.
Δύσκολο να πούμε το «τελευταίο αντίο», δύσκολο να πιστέψουμε ότι η καρέκλα στο γραφείο του θα είναι αδειανή, δύσκολο να μην τον βρίσκουμε στο εργαστήριό του με τους μαθητές του.
Η θλίψη για την οικογένεια ανείπωτη καθώς έφυγε νωρίς, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Τα δύο εξαίρετα παιδιά του θα συνεχίσουν να τιμούν το όνομά του.
Συμμετέχουμε στο πένθος και συλλυπούμεθα εγκάρδια όλη την οικογένεια για τον απροσδόκητο θάνατο του αλησμόνητου συναδέλφου και φίλου Δημήτρη.
Εκ μέρους του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια όλων στην οικογένεια του αείμνηστου συναδέλφου Δημήτρη.
Βαρύς ο αποχαιρετισμός...».
Ο Τυρναβίτης εκπαιδευτικός αφήνει πίσω τη σύζυγό του Ντίνα (υπάλληλο σε μάρκετ του Τυρνάβου), τους γιους του Γιάννη (φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Πολυτεχνείο) και Κώστα (μαθητή Β΄ Λυκείου στο ΕΠΑΛ Ελασσόνας), τους γονείς και τα αδέλφια του.
Χθες το απόγευμα, μέσα σε ατμόσφαιρα πένθους και συγκίνησης στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Τυρνάβου, η κοινωνία του Τυρνάβου, η οικογένειά του, η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, δεκάδες φίλοι και συνάδελφοί του, αλλά και άτομα από την επαρχία Ελασσόνας και μαθητές του «αποχαιρέτησαν» τον χαμογελαστό ανοιχτόκαρδο εκπαιδευτικό.
Επικήδειο λόγο «κατέθεσε» ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Ελασσόνας Χαρίσης Γκουντούρας, που αναφέρθηκε στην εργατικότητα του εκλιπόντος και στην ιδιαίτερη αγάπη που έτρεφε για τη σχολική μονάδα που υπηρετούσε, για τους συναδέλφους του και τους δεκάδες μαθητές του.
Γιάννης Μουκίδης
Φωτ.: Βαγγέλης Σαπουνάς

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass