Εκσυγχρονισμός πέτρινων κτιρίων

Στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου από την Περιφέρεια

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2022 19:30

ΤΡΙΚΑΛΑ (Του ανταποκριτή μας)
Τα πέτρινα κτίρια που σχεδιάστηκαν από τον διάσημο Έλληνα αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη και στεγάζουν το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του ΑΠΘ στο Περτούλι συντηρεί και εκσυγχρονίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δημοπρατείται το έργο, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


«Σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον πρύτανη Νίκο Παπαϊωάννου προχωράμε στη συντήρηση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημιακού Δάσους του Περτουλίου» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για ένα έργο με προστιθέμενη αξία, καθώς τα συγκεκριμένα κτίρια αποτελούν μνημεία αρχιτεκτονικής κληρονομιάς που σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί και συνεργαζόμαστε με τα ελληνικά Πανεπιστήμια και με καταξιωμένους και έμπειρους ερευνητές. Τον Ιούνιο του 2021 ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πρώτου στη χώρα Σταθμού Μέτρησης της Κλιματικής Αλλαγής στο Δάσος Περτουλίου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

 

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΔΑΣΟΣ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ
Το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου Νομού Τρικάλων με έκταση 33.000 στρέμματα, είναι ένα από τα δύο πανεπιστημιακά δάση που διαχειρίζεται το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις για τη διαμονή των φοιτητών που κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση στην πρότυπη δασοπονία. Στο δάσος διεξάγεται επιστημονική έρευνα από τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Δασολογίας του ΑΠΘ, σε εξειδικευμένα θέματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass