Κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2022 17:34

ΤΡΙΚΑΛΑ (Του ανταποκριτή μας)
Νέα δυναμική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, διατρανώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα, που δείχνει ότι δεν συμβιβάζονται με τη βαρβαρότητα, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.

Η κινητοποίηση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, έγινε μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για την Υγεία (με ταυτόχρονη πανελλαδική στάση εργασίας) που είχε ανακοινώσει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) & η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Βάιος Τάσιος, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Τρικάλων (ΕΙΝΚΥΤ) τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα! Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας, της υγείας και της ζωής μας είναι δική μας υπόθεση. Η αγανάκτηση και η οργή ξεχειλίζουν. Γιατί:
Την ώρα που η κυβέρνηση σφυρίζει τη λήξη της πανδημίας, έχουμε γονατίσει από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Καθημερινά στα νοσοκομεία αντικρίζουμε τους ασθενείς μας να στοιβάζονται σε φορεία και ράντζα μετά από κάθε εφημερία, να ξεψυχούν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, να γίνονται μπαλάκι από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Χιλιάδες ασθενείς μας με άλλα προβλήματα υγείας παραμένουν αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα Υγείας εξαιτίας της μετατροπής του σε σύστημα μιας νόσου”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass