Τέλος οι ανταποκριτές ΟΓΑ στους Δήμους του Ν. Καρδίτσας

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2022 16:20

ΚΑΡΔΙΤΣΑ 
Καταργήθηκε οριστικά ο θεσμός των ανταποκριτών του ΟΓΑ στους Δήμους του Νομού Καρδίτσας. Ειδικότερα κατέφθασε στις αρμόδιες δημοτικές Υπηρεσίες η σχετική απόφαση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ (Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης), με την οποία επήλθε «η παύση άσκησης των αρμοδιοτήτων συνολικά 10 ανταποκριτών του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων και e-ΕΦΚΑ για θέματα ασφάλισης, συνταξιοδότησης και παροχών των προσώπων του άρθρου 40 του Ν. 4387/2006 (ασφαλισμένων του τ. ΟΓΑ) του Δήμου Μουζακίου στις 31/01/2022» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.


Πρόκειται για μια ενέργεια από πλευράς της Διοίκησης του λεγόμενου e-ΕΦΚΑ, αλλά και γενικότερα της Κυβέρνησης, που γεννά ερωτηματικά και απορίες, καθώς ο εν λόγω θεσμός αποδεδειγμένα πρόσφερε για δεκαετίες πολύτιμες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους αγρότες.
Στην πλειονότητά τους αυτοί κατοικούν στην ύπαιθρο, σε πόλεις και χωριά, όπου δεν λειτουργούν πια υποκαταστήματα ασφαλιστικών Οργανισμών. Επομένως, οι ανταποκριτές του ΟΓΑ ήταν γι’ αυτούς οι μοναδικοί σύνδεσμοι για την προώθηση στην κεντρική διοίκηση και τακτοποίηση των ασφαλιστικών ζητημάτων που τους απασχολούσαν.
Η κατάργηση των ανταποκριτών -εν μέσω πανδημίας- υποχρεώνει πια τους συντοπίτες αγρότες να μεταβαίνουν στην Καρδίτσα, στο κατάστημα του e-ΕΦΚΑ, για τη διευθέτηση των ασφαλιστικών η συνταξιοδοτικών θεμάτων και προβλημάτων τους. Εναλλακτικά, θα πρέπει να εξοικειωθούν το γρηγορότερο με την τεχνολογία και τον χειρισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και του διαδικτύου, προκειμένου βρουν τις απαντήσεις οι λύσεις που ψάχνουν, όσο αυτό είναι εφικτό βέβαια γι’ αυτούς, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και με τη γνωστή γραφειοκρατία που επικρατεί στο ελληνικό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass