Τιμήθηκε η επέτειος της μάχης της Μερίτσας

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2022 18:34

ΤΡΙΚΑΛΑ (Του ανταποκριτή μας)
Με εκδήλωση τίμησε την 79η επέτειο από τη μάχη της Μερίτσας την Κυριακή 13 Μάρτη, η ΚΟΒ Καλαμπάκας του ΚΚΕ, και το Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γραμματέας της της ΚΟΒ Καλαμπάκας Βαγγέλης Δημουλάς και αναφέρθηκε στο ιστορικό της μάχης.
Στη συνέχεια μίλησε ο Γραμματέας του Παραρτήματος Λάζαρος Τσουμένης που ήταν και ο κύριος ομιλητής. Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Από τούτα τα ματωμένα χώματα της Μερίτσας όπου τον Φλεβάρη του 1943 οι ψυχωμένοι αντάρτες του ΕΛΑΣ δίνοντας την πρώτη κατά μέτωπο ένοπλη μάχη απέναντι σε συγκροτημένη στρατιωτική δύναμη κατοχής κατάφεραν να αποδεκατίσουν ολόκληρο ιταλικό τάγμα και να λυτρώσουν τους κατοίκους της περιοχής από την τρομοκρατία και τη λεηλασία του μόχθου τους. Από τούτα τα χώματα τιμάμε τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ που με την πείρα του όπως και του Δημοκρατικού Στρατού, σφυρηλατήθηκε μια ολόκληρη γενιά κομμουνιστών αγωνιστών, που πρωτοστάτησε σε μια δεκαετία ένοπλης πάλης, γνώρισε πολλές και σκληρές διώξεις, νίκες και πίκρες, μα έμαθε να μην παραδίνεται στον αντίπαλο, όσο ισχυρός κι αν είναι. Δεκάδες χιλιάδες ήταν οι αγωνιστές που βρέθηκαν σε φυλακές και εξορίες, στην πολιτική προσφυγιά». Στο τέλος έγινε κατάθεση στεφάνων και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass