Εκπαίδευση στελεχών εκκοκκιστικών επιχειρήσεων

Αρχίζει στο Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Βάμβακος που εδρεύει στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2022 15:00

Επεκτείνονται οι δραστηριότητες του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος που εδρεύει στην Καρδίτσα και στον τομέα της αγροτικής εκπαίδευσης.


Όπως μας ενημέρωσε o προϊστάμενος, δρ Μοχάμεντ Νταράουσε, το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ», όπου υπάγεται το Ε.Κ.Β., είχε εγκρίνει προ δύο ετών την υλοποίηση, για πρώτη φορά στον Νομό μας, ενός φιλόδοξου προγράμματος κατάρτισης στελεχών εκκοκκιστικών μονάδων της χώρας.
Όμως, λόγω της πανδημίας και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν όλο αυτό χρονικό διάστημα, δεν κατέστη δυνατή η υλοποίησή του.
Η κανονικότητα ωστόσο επιτέλους επανέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας, οπότε το πεδίο εφαρμογής του προγράμματος στη βάση του αρχικού σχεδιασμού -εκτός φυσικά συγκλονιστικού απροόπτου- θα είναι πια ελεύθερο μετά το καλοκαίρι.
Ειδικότερα, πρόκειται για σεμινάρια διάρκειας τριών εβδομάδων που θα γίνονται κάθε χρόνο πριν την έναρξη της νέας εκκοκκιστικής περιόδου σε θέματα ποιότητας βαμβακιού και σε διάφορες σύγχρονες μεθοδολογίες εκτίμησής της, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου.
Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ) με τον επιστημονικό συντονισμό του Ε.Κ.Β.
Ο αριθμός των εκπαιδευόμενων κάθε έτος θα κυμαίνεται από 20 έως 25 άτομα, ώστε να υπάρχει λεπτομερή και εμπεριστατωμένη παροχή υπηρεσιών κατάρτισης.
Οι ενότητες εκπαίδευσης θα είναι η βαμβακοκαλλιέργεια, η ποιότητα προϊόντων, το σύσπορο και το εκκοκκισμένο βαμβάκι και ο βαμβακόσπορος.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε στελέχη που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν σε εκκοκκιστικές επιχειρήσεις.
Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν με μέριμνα των ίδιων των επιχειρήσεων, οι οποίες θα καλύπτουν επιπλέον τα έξοδα διαμονής και διατροφής των καταρτιζόμενων στελεχών τους στην Καρδίτσα.
Τα σεμινάρια θα γίνονται από εκκοκκιστές, κλώστες, εμπόρους βαμβακιού, ταξινόμους και το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα παρέχεται στους εκπαιδευόμενους και βεβαίωση κατάρτισης. Την οργάνωση, τον συντονισμό και τη γενική επιμέλεια του έργου θα έχει ο κ. Νταράουσε.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας
Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass