Αντιπλημμυρικά έργα 1,5 εκατ. ευρώ

ΣΕ 16 ΛΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2022 15:20

Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας νέα αντιπλημμυρικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.500.000 ευρώ σε 16 λεκάνες απορροής στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


«Υπογράψαμε τη σύμβαση για νέα αντιπλημμυρικά έργα, με εκτεταμένους καθαρισμούς και αποκατάσταση αναχωμάτων σε ρέματα και χειμάρρους της Π.Ε. Λάρισας» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα δημόσια έργα είναι μια διαρκής μάχη δυσκολιών. Παρά τις δυσκολίες συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε και να κατασκευάζουμε έργα που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας μέσω της πρόληψης, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Τα έργα χωροθετούνται στις παρακάτω περιοχές:
1. Στην κεντρική κοίτη του ποταμού Σαραντάπορου από τη συμβολή του με το Βούλγαρη μέχρι το Χάνι Χατζηγώγου ( γέφυρα επί της οδού Ελασσόνας- Κοζάνης).
2. Στο τμήμα της Κεντρικής κοίτης του ποταμού Βούλγαρη από τη συμβολή του με τον Τιταρήσιο (γέφυρα Κεφαλόβρυσου επί της οδού Ελασσόνας –Κρανέας) μέχρι τη γέφυρα Κοκκινόγης ( επί της οδού Ελασσόνας-Κατερίνης) και του επαρχιακού δρόμου Κοκκινόγης- Κοζάνης).
3. Στο τμήμα της κεντρικής κοίτης του χειμάρρου Ελασσονίτικος από την περιοχή Αμουρίου (συμβολή με Τιταρήσιο) μέχρι την Ελασσόνα ( γέφυρα πάνω από την Ελασσόνα επί της οδού Ελασσόνας- Κοζάνης).
4. Στο τμήμα της κοίτης του χειμάρρου Παλαιοσυκιώτη από τη γέφυρα μέχρι τη συμβολή του με τον χείμαρρο Βούλγαρη.
5. Στο τμήμα της κοίτης του χειμάρρου Τράφος από την περιφέρεια Αμουρίου μέχρι τη γέφυρα επί της Εθν. Οδού Λάρισας- Ελασσόνας ( περιοχή Δομενίκου).
6. Βαλιμάρα για την κεντρική κοίτη όριο ο δρόμος Βλαχογιαννίου-Αμπελιάς μέχρι τη συμβολή του με το Τιταρήσιο.
7. Χείμαρρος Τιταρήσιος στο τμήμα της κεντρικής κοίτης από τα όρια των Κοινοτήτων Βαλανίδας-Κρανέας μέχρι τη συμβολή του με τον Πηνειό ποταμό. Για τους συμβάλλοντες στην κεντρική κοίτη, τα τμήματα αυτών από τον δρόμο Βλαχογιαννίου-Συκέας μέχρι την κεντρική κοίτη.
8. Όρια ο δρόμος Τυρνάβου-Δελερίων-Ροδιάς-Γόννων μέχρι τη συμβολή με Τιταρήσιο.
9. Στον  χείμαρρο Άμυρο Αγιάς, στο τμήμα από το Δημ. Σχολ. Αγιάς μέχρι τη λίμνη Κάρλα.
10. Στον χείμαρρο Βελίκας-Μελιβοίας, στο τμήμα άνω του οικισμού Βελίκα μέχρι τον παραλιακό δρόμο.
11. Στον χείμαρρο Πλατανόρεμα στο τμήμα από τη θέση Νησί μέχρι τον παραλιακό δρόμο και το τμήμα από τη γέφυρα Μπουρμπουλήθρα μέχρι τον παραλιακό δρόμο.
12. Στον χείμαρρο Αμυγδαλής-Καλαμακίου τα κατάντη με όριο τον δρόμο Αμυγδαλής-Καλαμακίου.
13. Λεκάνη απορροής Ομολίου-Στομίου για τις αυτοτελείς χαραδρώσεις τα κατάντη του δρόμου Λάρισας-Ομολίου-Στομίου-Καρίτσας και τα ανάντη σε μήκος 100,00 μέτρων.
14. Στις αυτοτελείς χαραδρώσεις τα ανάντη σε μήκος 100,00 μέτρων και τα κατάντη του δρόμου Καρίτσα-Κόκκινο Νερό-Κουτσουπιά- Παλουριά -Βελίκα μέχρι τη θάλασσα.
15. Λεκάνη απορροής Μαρμαρίνης-Γερακαρίου-Αετολόφου 24.01.18. όριο για τις αυτοτελείς χαραδρώσεις στο κάτω όριο των οικισμών Μαρμαρίνης-Γερακαρίου-Νερομύλων.
16. Αυτοτελείς χαραδρώσεις εντός διοικητικών ορίων Δήμου Φαρσάλων καθώς και αυτοτελείς χαραδρώσεις και υδατορέματα αρμοδιότητας καθαρισμού και συντήρησης  της ΔΤΕ ΠΕ Λάρισας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΑΣ
Σε εξέλιξη εξάλλου βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργα αποκατάστασης ρεμάτων στις περιοχές Αγιοκάμπου και Βελίκας του Δήμου Αγιάς. Πρόκειται για τα ρέματα Πουρί και Πλατανιάς όπου πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού, τοποθετούνται συρματοκιβώτια και γίνεται τσιμεντόστρωση. Οι εργασίες εντάσσονται στο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον καθαρισμό 22 ρεμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Αγιάς, Μελιβοίας και Ευρυμενών και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Παράλληλα κατασκευάζεται τεχνικό έργο, για την ομαλή ροή των υδάτων, στον παραλιακό άξονα Βελίκας πριν τα Βραχάκια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass