Νέο σύστημα υπόγειων κάδων και αστικού εξοπλισμού στην Καρδίτσα

Ο Δήμος αναμένει την έγκριση-χρηματοδότηση προτάσεών του

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2022 18:37

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Πολύ κοντά στην έγκριση της πολυπόθητης χρηματοδότησης για την εγκατάσταση σε πλατείες της Καρδίτσας ενός νέου βελτιωμένου συστήματος υπόγειων κάδων εναπόθεσης απορριμμάτων, βρίσκεται ο Δήμος Καρδίτσας.


Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Σωτήρης Αντωνίου, εδώ και αρκετό καιρό έχει κατατεθεί στην κεντρική διοίκηση πρόταση (και μελέτη) έργου με τίτλο: «Προμήθεια αστικού εξοπλισμού πόλης για την αναβάθμιση επιλεγμένων χώρων του Δήμου Καρδίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 3.597.116 Ευρώ.
Υπάρχει ήδη η δέσμευση από πλευράς Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την έγκριση των πιστώσεων που θα διατεθούν για την υλοποίηση των προβλεπόμενων παρεμβάσεων μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σύντομα θα δοθεί το «πράσινο φως».
Σύμφωνα με το σχέδιο του έργου, οι νέοι κάδοι σε ό,τι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές δεν θα έχουν καμία σχέση με τους ήδη υπάρχοντες στο κέντρο της πόλης. Θα διαθέτουν όλοι συμπιεστές σκουπιδιών για αυξημένη χωρητικότητα, για την αποκομιδή τους θα αρκεί ένα συμβατικό απορριμματοφόρο, όπως αυτά που έχει ο Δήμος Καρδίτσας, ενώ θα είναι εύκολη και η καθαριότητά τους.

 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΕΞΥΠΝΩΝ» ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
Ο υπό προμήθεια εξοπλισμός περιλαμβάνει έξυπνα και συμβατικά είδη, που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων, εξοικειώνοντάς τους με σύγχρονα και περιβαλλοντικά μέσα. Ο εν λόγω αστικός εξοπλισμός θα διανεμηθεί σε επιλεγμένους χώρους, έτσι ώστε να βελτιώσει και να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου. Οι χώροι τοποθέτησης του εξοπλισμού είναι κυρίως δημόσια πάρκα και πλατείες, σε στρατηγικά επιλεγμένες θέσεις στοχεύοντας στην ισοκατανομή των παροχών, εστιάζοντας ταυτόχρονα σε χώρους οικολογικού, τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Ένας από τους κύριους στόχους της συγκεκριμένης πράξης είναι η ενίσχυση των υποδομών στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, προσφέροντας σύγχρονα και περιβαλλοντικά μέσα για τη διευκόλυνση των πολιτών. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, θα αναβαθμιστεί η εικόνα του αστικού ιστού του Δήμου Καρδίτσας αναδεικνύοντας στρατηγικά επιλεγμένους χώρους.
Η προτεινόμενη πράξη θα προσθέσει σημεία ανάδειξης και πόλους επισκεψιμότητας σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, τονώνοντας την τοπική οικονομία, ωφελώντας σε τοπικό επίπεδο τον ειδικό και γενικό τουρισμό.
Συγχρόνως, η υλοποίηση του έργου θα αποφέρει στην τοπική κοινότητα την περιβαλλοντική και τεχνολογική εξέλιξη που αποζητά, εξοικονομώντας πόρους ιδιάζουσας σημασίας. Επιπλέον, μειώνοντας τα λειτουργικά έξοδα, προφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης και εξέλιξης, καλύπτοντας τις περαιτέρω ανάγκες του Δήμου.
Τέλος, τα αποτελέσματα της πράξης θα είναι μακροχρόνια και εμφανή από την κοινωνία των πολιτών, καθώς οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα παρέχονται καταργώντας εμπόδια πρόσβασης και διάκρισης, δημιουργώντας ίσε ευκαιρίες πρόσβασης και χρήσης υπηρεσιών σε κοινόχρηστους χώρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass