Δόθηκαν 5.870.000 Ευρώ αποζημιώσεις σε 2.775 δικαιούχους Καρδιτσιώτες αγρότες

Δήλωσε ο Καρδιτσιώτης Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2022 15:12

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Ο ΕΛΓΑ κατέβαλλε σε δικαιούχους αγρότες αποζημιώσεις ύψους 24 εκατ. Ευρώ, κλείνοντας έτσι μια χρονιά πρωτοφανώς επιβαρυμένη από ζημιές σε καλλιέργειες.


Όπως μας ενημέρωσε ο Καρδιτσιώτης Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Δούκας, από αυτά τα χρήματα συνολικά 5.870.000 Ευρώ πιστώθηκαν σε 2.775 πληγέντες παραγωγούς του Νομού Καρδίτσας, γεγονός που σημαίνει ότι η περιοχή μας έλαβε και σε αυτή την καταβολή τη μερίδα του λέοντος.
Αξιοπερίεργο είναι πως το 2021, – κατά τον κ. Δούκα –, το σύνολο των αποζημιώσεων για βροχές, πλημμυρικά φαινόμενα, παγετό, χαλαζοπτώσεις, καύσωνες, ξεπέρασε στα 300 εκατ. Ευρώ, ποσό πολύ υψηλό στα χρονικά της χώρας μας.
«Ο ΕΛΓΑ - πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος – ειδικά την τελευταία διετία του κυκλώνα «Ιανού», κατέβαλλε πολύ μεγάλες προσπάθειες να ανταποκριθεί στις τεράστιες υποχρεώσεις που προέκυψαν και να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο που υπέστη βαριά πλήγματα από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον, η κυβέρνηση, με εντολή του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη, προχώρησε σε απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ενίσχυσης των πληγέντων αγροτών μας κι’ έτσι έγινε. Συνεχίζουμε λοιπόν τις προσπάθειες μας για την άμεση, δίκαια και αξιόπιστη αντιμετώπιση των ζημιών της τρέχουσας χρόνιας με αποκλειστικό γνώμονα τη στήριξη των Ελλήνων παραγωγών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass