Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η ανάπλαση της οδού Χαρίτου

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2022 15:20

Ένα μεγάλο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 760.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014 -2020 και το οποίο αλλάζει το κέντρο της πόλης της Καρδίτσας, μπήκε στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής του.

Πρόκειται για το έργο ανάπλασης της οδού Χαρίτου και ενοποίησής της με τους πεζοδρόμους Σκουφά και Καζαμπάκα, καθώς και με την οδό Ιεζεκιήλ. Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε στα μέσα της άνοιξης και αναμένεται να παραδοθεί στη βασική του δομή μέχρι τέλος Αύγουστου. Στον χώρο που εκτελούνται οι εργασίες βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Β. Τσιάκος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Έργων, κ. Π. Σβερώνη. Στη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε από τον εργολάβο για την πρόοδο των εργασιών και συνομίλησε με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον δρόμο. Μετά την ενημέρωση από τον εργολάβο, ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Παρακολουθούμε συστηματικά, εγώ προσωπικά και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, την πρόοδο των εργασιών στο μεγάλο έργο ανάπλασης της οδού Χαρίτου. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το έργο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Ο ανάδοχος μέχρι στιγμής κάνει εξαιρετική δουλειά και με ταχύτητα μεγαλύτερη του αναμενόμενου. Με βάση την ενημέρωση που έχω, το έργο θα παραδοθεί στα βασικά του σημεία (πλακοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις) μέχρι τέλος Αυγούστου. Στη συνέχεια θα αρχίσει να τοποθετείται ο αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, φωτιστικά κ.λπ.) με εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης και αυτών των εργασιών τον Οκτώβριο. Θέλω να υπογραμμίσω ότι κατανοώ απόλυτα και την όχληση που δημιουργείται στους επαγγελματίες και στους περιοίκους. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να την περιορίσουμε. Ωστόσο έργο χωρίς όχληση στο κέντρο μιας πόλης δεν μπορεί να γίνει. Είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με τον εργολάβο για να τελειώσει το βασικό κομμάτι του έργου το συντομότερο. Θέλω απλά να υπογραμμίσω ότι η συμβατική προθεσμία για την περαίωση είναι στις 31 Δεκεμβρίου. Θεωρώ ωστόσο ότι θα το έχουμε ολοκληρώσει πολύ νωρίτερα. Με αναπλάσεις, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή πεζοδρομίων, κατασκευή ποδηλατοδρόμων, αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στην Καθαριότητα και στο Πράσινο, με έργα όπως το Δημοτικό Στάδιο και το Παλέρμο, με έργα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Καρδίτσας. Η Καρδίτσα ομορφαίνει, η Καρδίτσα γίνεται η πόλη που αξίζει να ζεις» κατέληξε ο δήμαρχος.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass