Γιατροί ειδικοτήτων στην Αλόννησο

Θα ενισχύσουν το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο * Ευχαριστίες δημάρχου στην 5η ΥΠΕ

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2022 15:25

ΒΟΛΟΣ


Σημαντικές προδιαγράφονται οι εξελίξεις που αφορούν τη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Αλοννήσου με ιατρούς ειδικότητας. Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για την προκήρυξη μίας θέσης Ιατρού Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας με βαθμό Διευθυντή και μία θέση Παιδίατρου, επίσης με βαθμό Διευθυντή. «Είναι σημαντικό που εισακούστηκε η πρότασή μας για παροχή κινήτρων στον διορισμό ιατρών με την ταυτόχρονη διάθεση του βαθμού του διευθυντή», τονίζει στο σημείο αυτό ο δήμαρχος και συμπληρώνει πως «η στελέχωση του ΠΠΙ αποτελεί ένα πάγιο αίτημά μας από το 2013, καθώς η εύρυθμη λειτουργία του Ιατρείου είναι προτεραιότητα τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους παρεπιδημούντες». Εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνεται πως ο Δήμος Αλοννήσου αναγκάστηκε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την κάλυψη των δύο αυτών θέσεων, το ΠΠΙ Αλοννήσου θα είναι πλήρως στελεχωμένο μετά από πολλά χρόνια, έπειτα και από προσπάθειες του Δήμου. Ήδη αυτήν τη στιγμή το Ιατρείο στελεχώνεται από έναν οδοντίατρο, ο οποίος οικιοθελώς αποσπάστηκε στην Αλόννησο με σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία, τέσσερις νοσηλεύτριες, μία μόνιμη και τρεις επικουρικές, μία χειρίστρια ακτινολογικού, μία παρασκευάστρια και έναν οδηγό ασθενοφόρου, ενώ από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει ένας αγροτικός ιατρός και μία ιατρός γενικής ιατρικής. Μέχρι τότε, τα κενά αυτά θα καλυφθούν από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και άλλα Κ.Υ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης μία φορά την εβδομάδα επισκέπτεται το ιατρείο παιδίατρος από τη Σκόπελο. Πάγιο αίτημα του Δήμου παραμένει προς το ΕΚΑΒ, η στελέχωση με διασώστες – οδηγούς, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
«Εν αναμονή της κάλυψης των δύο αυτών σημαντικών θέσεων, ευχαριστούμε θερμά τον διοικητή της 5η ΥΠΕ, κ. Φώτη Σερέτη, την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς και τους βουλευτές του Ν. Μαγνησίας που είχαν συνταχθεί στο πλευρό μας σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλαμε σχετικά με το δίκαιο αίτημά μας», δηλώνει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass