Πέρασαν στην Εθνική, «κόλλησαν» στη Δρακότρυπα

Τα φορτηγά που μεταφέρουν ανεμογεννήτριες στον «Τύμπανο» - Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο για τη διέλευση 24 υπέρβαρων και υπερμεγεθών φορτηγών – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2022 19:29

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών, προκειμένου στον «Τύμπανο» της Αργιθέας Καρδίτσας να κατασκευαστεί αιολικό πάρκο.

Οι εργασίες μεταφοράς αναμένεται να συνεχιστούν από αύριο, σύμφωνα και με την απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, που ανακοίνωσε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, για την ασφαλή και διέλευση 24 υπέρβαρων (άνω των 100 τόνων) φορτηγών.
Προβλήματα ωστόσο παρουσιάζονται στον Νομό Καρδίτσας μετά το Μουζάκι, όπου με αφορμή την κατάσταση του ορεινού επαρχιακού δικτύου δεν είναι δυνατή η διέλευση των φορτηγών που, μεταξύ άλλων, είναι και υπερμεγέθη.
Ορισμένα από αυτά τα φορτηγά εδώ και ημέρες έχουν σταθμεύσει κοντά στη «Γέφυρα του Αργύρη» στη Δρακότρυπα, όπου το προηγούμενο διάστημα έγιναν τεχνικές εργασίες, υποστήριξης της παλιάς και μικρής γέφυρας. Ανάλογα τεχνικά προβλήματα έχουν διαπιστωθεί και κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου προς το «Τύμπανο», όπου γίνονται παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν προβλήματα, όπως κατολισθήσεων ή στενότητας, για να καταστεί εφικτή το επόμενο διάστημα η διέλευση των υπέρβαρων φορτηγών.
Να διευκρινιστεί πως το προηγούμενο διάστημα τα μικρότερα οχήματα δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, με αποτέλεσμα να στηθεί το εργοτάξιο, το οποίο δεν μπορούν ακόμη να προσεγγίζουν τα μεγάλα φορτηγά.
ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Εν τω μεταξύ, και σε ό,τι αφορά τον Νομό Λάρισας, η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας ανακοίνωσε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ασφαλή και ομαλή διέλευση 24 υπέρβαρων (άνω των 100 τόνων) και υπερμεγεθών φορτηγών, τόσο από τον νέο αυτοκινητόδρομο (ΑΘΕ) όσο και από το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι προσωρινές, θα εφαρμοστούν σταδιακά από αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου έως και την Πέμπτη 25 Αυγούστου («από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου», εκτός Σάββατου, Κυριακής και λοιπών ημερών, αργίες κ.λπ.) και αφορούν στη διέλευση φορτηγών, τα οποία μεταφέρουν τμήματα ανεμογεννητριών, προκειμένου στο «Τύμπανο» της Αργιθέας Καρδίτσας να κατασκευασθεί αιολικό πάρκο, ένα από τα πάρκα που σχεδιάζονται στα ορεινά Άγραφα.
 Αναλυτικότερα, σύμφωνα και με την απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, οι ρυθμίσεις έχουν ως εξής:
ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ
Διακοπή της κυκλοφορίας επί του κλάδου του αυτοκινητοδρόμου προς Θεσσαλονίκη, με ανάσχεση της κυκλοφορίας αρχικά στον Μετωπικό Σταθμό Διοδίων Μοσχοχωρίου, ο οποίος βρίσκεται ανάντη της γέφυρας 103ΑR και σε απόσταση περίπου 5 χλμ. Αρχικά, θα πρέπει τα υπερβαρέα οχήματα να ακινητοποιηθούν και να αναμένουν ανάντι της γέφυρας, εντός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, όπου θα γίνει προσωρινή κάλυψή τους από όχημα της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου». Στη συνέχεια, θα γίνει ολιγόλεπτη ανάσχεση της κυκλοφορίας στον Μετωπικό Σταθμό Διοδίων Μοσχοχωρίου, μέχρι να διέλθουν με ασφάλεια τα υπερβαρέα οχήματα από τη γέφυρα 103ΑR. Τέλος, θα λήξει η τεχνητή ανάσχεση της κυκλοφορίας στον κλάδο προς Θεσσαλονίκη και τα υπερβαρέα οχήματα θα εξέλθουν του αυτοκινητοδρόμου, κινούμενα κανονικά από τον Α/Κ Νότιος Λάρισας (Νίκαιας).
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από τις 10:00 έως τις 13:30, για τις ημερομηνίες 23-08-2022, 24-08-2022 και 25-08-2022, στις κάτωθι οδούς:
Στην Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης (κάτωθι του ανισόπεδου κόμβου ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από τον κυκλικό κόμβο του Fashion City έως και τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας. Στον ανισόπεδο κόμβο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ (άνωθεν αυτού) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την οδό Φαρσάλων έως την Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
Στην ανώνυμη οδό συνέχεια της οδού Ιλιάδος και στο τμήμα αυτής που διέρχεται κάτωθι αερογέφυρας Περιφερειακής Τρικάλων, ήτοι από οδό Θεοφράστου έως Περιφερειακή Τρικάλων. Στην ανώνυμη οδό, προέκταση της οποίας αποτελεί η οδός Ξυλοκάστρου και στο τμήμα αυτής που διέρχεται κάτωθι αερογέφυρας Περιφερειακής Τρικάλων, ήτοι από οδό Περιφερειακή Τρικάλων έως οδό Ξυλοκάστρου.
Στην οδό Καρδίτσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στο τμήμα αυτής που διέρχεται κάτωθι αερογέφυρας Περιφερειακής Τρικάλων, ήτοι από οδό Δ. Παπαγεωργίου (ύψος 3ου Γυμνασίου Λάρισας) έως την οδό Υγείας.
Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων με την Περιφερειακή Τρικάλων και την οδό Ιωαννίνων (Lidl).
ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΙΔΡΟΜΗΣΗ
Εκ περιτροπής αντιδρόμηση της κυκλοφορίας των οχημάτων για τις ως άνω αναφερόμενες ημερομηνίες και ώρες: Εντός του ισόπεδου κυκλικού κόμβου της Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων με την Περιφερειακή Τρικάλων και την οδό Ιωαννίνων (Lidl) και ειδικότερα στο νότιο ημικύκλιο αυτού που προσδιορίζεται μεταξύ των οδών Περιφερειακή Τρικάλων και Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων, με επιτρεπόμενη φορά κίνησης των οχημάτων από την Περιφερειακή Τρικάλων προς την Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων αποκλειστικά και μόνο για τα οχήματα που θα μεταφέρουν τα τμήματα των ανεμογεννητριών.
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και αντιδρόμηση της φοράς κίνησης αυτών: Στην Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Τρίκαλα προς Λάρισα και στο τμήμα αυτού από το 19ο χλμ. (όρια Π.Ε. Λάρισας) έως το 16ο χλμ. αυτού (διασταύρωση Μάνδρας) με επιτρεπόμενη φορά κίνησης των οχημάτων από Λάρισα προς Τρίκαλα αποκλειστικά και μόνο για τα οχήματα που θα μεταφέρουν τα τμήματα των ανεμογεννητριών και από ώρες 12:00 έως 13:30 και για τις ημερομηνίες 23-08-2022, 24-08-2022 και 25-08-2022.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass