Τι πρέπει να προσέχεις στην ενοικίαση αυτοκινήτου

Δημοσίευση: 16 Νοε 2022 14:42 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Νοε 2022 14:48

Όταν νοικιάζουμε ένα αυτοκίνητο, συνήθως βρισκόμαστε είτε σε διακοπές είτε σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι.

Αυτό μας κάνει να μη διαβάζουμε τους όρους συνεργασίας και γενικότερα τα ψιλά γράμματα των εταιρειών, με αποτέλεσμα αρκετές φορές στο τέλος να την πατάμε και να βρισκόμαστε προ μεγάλων χρεώσεων λόγω κάποιου μικρού χτυπήματος ή φθοράς που προξενήσαμε στο όχημα.

Τι όμως πρέπει να προσέχουμε πριν ενοικιάσουμε ένα αυτοκίνητο και πως μπορούμε να έχουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια ή ακόμα και μια μικτή ασφάλεια δίχως δική μας ευθύνη;

Τι ασφάλεια μπορεί να έχει ένα νοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Ένα αυτοκίνητο που κλείνουμε για μερικές ημέρες μπορεί να έχει από μια απλή ασφάλεια μέχρι πλήρη μικτή ασφάλιση ιδίων ζημιών.

Στην απλή ασφάλεια οποιαδήποτε ζημιά γίνει την πληρώνει ο οδηγός (αν έχει την υπαιτιότητα του ατυχήματος) ενώ στην περίπτωση της μικτής ασφάλειας, ακόμα κι αν υπάρχει η υπαιτιότητα ο οδηγός καλύπτεται.

Ο πιο δημοφιλής τύπος ασφάλειας είναι η ασφάλεια CDWόπου σας καλύπτει για ζημιές που θα προξενήσετε στο όχημα με δική σας υπαιτιότητα, μέχρι ένα ποσό που ονομάζεται απαλλαγή.

Αυτό το ποσό, το οποίο συνήθως το προκαταβάλλετε με τη μορφή της εγγύησης όταν παραλαμβάνετε το όχημα, το πληρώνετε εσείς αν γίνει κάποια ζημιά στο όχημα και είναι το ανώτατο όριο της δικής σας ευθύνης.

Αυτή η ασφάλεια – όπως και όλες οι ασφάλειες στα ενοικιαζόμενα – καλύπτει μόνο το αμάξωμα του αυτοκινήτου. Δεν καλύπτονται δηλαδή καθρέπτες, κάτω μέρος αυτοκινήτου, ελαστικά, κτλ.

Συνήθως όταν κλείνουμε μια ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα, η ασφάλεια που περιλαμβάνεται είναι η CDWμαζί με την ασφάλεια κλοπής. Και οι 2 ασφάλειες, έχουν κάποιο ποσό ως απαλλαγή.

Υπάρχει ενοικίαση με μικτή ασφάλεια;

Ναι! Υπάρχουν εταιρείες αλλά και πλατφόρμες στο διαδίκτυο, που προσφέρουν ενοικίαση αυτοκινήτου με πλήρη μικτή ασφάλεια και κανένα όριο ευθύνης για τον οδηγό.

Αυτές οι πλήρεις ασφάλειες αυξάνουν λίγο το ημερήσιο κόστος ενοικίασης, αλλά είστε ξέγνοιαστοι για οτιδήποτε συμβεί στο όχημαπου νοικιάζετε.

Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου σας καλύπτει για οτιδήποτε συμβεί στο αμάξωμα του οχήματος, όπως για παράδειγμα αν εμπλακείτε σε ένα ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα.

Όμως, ζημιές σε ελαστικά ή στο κάτω μέρος του οχήματος πάλι δεν καλύπτονται από την ασφάλεια.

Τι επιλογές έχω όταν νοικιάζω ένα αυτοκίνητο;

Ανάλογα την εταιρεία που κλείνετε, θα έχετε και τις αντίστοιχες επιλογές που προσφέρει. Για παράδειγμα όταν ενοικιάζετε αυτοκίνητο στη Λάρισα από κάποια τοπική εταιρεία, θα σας αναλυθούν όλες οι επιλογές που έχετε στα γκισέ του καταστήματος.

Αυτές μπορεί να είναι μια απλή ασφάλεια με κάθε ζημιά να πληρώνετε από εσάς, μια ασφάλεια CDWμε απαλλαγή και εγγύηση ή ακόμα και μια μικτή ασφάλιση χωρίς εγγύηση.

Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες και ιστοσελίδες που προσφέρουν online ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς κάρτααλλά και με πλήρη μικτή ασφάλεια.

Πληρώνετε δηλαδή το ποσό της ενοικίασης και μέσα περιλαμβάνεται και η μικτή ασφάλειά του, δίχως να έχετε κάποιο ποσό ευθύνης εσείς ούτε να πρέπει να καταβάλλετε χρηματική εγγύηση ή να έχετε απαραίτητα πιστωτική κάρτα όπως ζητάνε οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης.

Πως μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκινήτου στη Λάρισα χωρίς κάρτα και χωρίς εγγύηση!

Είτε επισκέπτεστε τη Λάρισα για λόγους αναψυχής, είτε για κάποιον επαγγελματικό λόγο, στην πόλη μας μπορείτε να νοικιάσετε εύκολα και γρήγορα αυτοκίνητο μέσα από τις υπηρεσίες που θα βρείτε στο https://www.car24.gr .

Εκεί θα βρείτε ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς κάρτα και χωρίς εγγύηση αλλά και με πλήρη μικτή ασφαλιστική κάλυψη. Κλείνετε online, πληρώνετε και είστε έτοιμος να παραλάβετε το αυτοκίνητό σας στη Λάρισα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass