Αντάμωμα Θεσσαλών στον Παλαμά

Και διεθνές συνέδριο με θέμα την Καραγκούνα

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2023 15:10

Το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών θα πραγματοποιηθεί φέτος στον Δήμο Παλαμά, με θέμα «Η Καραγκούνα γυναίκα, μητέρα, γιαγιά, εργάτρια, νοικοκυρά, αγωνίστρια. Μια γυναίκα σύμβολο που αντανακλά τη λάμψη του θεσσαλικού πολιτισμού», το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, με τη συνδιοργάνωση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, του Δήμου Παλαμά και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
-Σάββατο 29 Ιουλίου 2023, ώρα 19:00 – 21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαμά.
Έναρξη: κ. Αντώνης Κουκουράβας – πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης.
Χαιρετισμοί: κ.κ. Τιμόθεος - Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ. Διαμαντής Γκίκας - πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης - γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Γεώργιος Σακελλαρίου - δήμαρχος Παλαμά.
Εισηγήσεις: κ. Βασιλική Λασπά – πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Σβάινφουρτ και κ. Πολυάνθη Γιάνναρου – πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Μπήλεφελντ.
«Η μεταλαμπάδευση της θεσσαλικής παράδοσης στη Νεολαία και η περηφάνια της καραγκούνικης παραδοσιακής στολής», κ. Αποστόλης Φιρφιρής – πρόεδρος της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων. «Η διαχρονική παρουσία και προσφορά της Θεσσαλής γυναίκας Καραγκούνας στη διαμόρφωση της κοινωνίας και του πολιτισμού στη θεσσαλική πεδιάδα» κ. Αποστόλης Σκοτίδας – π. πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Νέας Υόρκης Αμερικής. «Ο άρρηκτος δεσμός των Αποδήμων με τη μητέρα πατρίδα και η αγάπη και συμπαράσταση που είναι η κινητήριος δύναμη για τη στήριξη και την ευημερία της».
Παρουσίαση του έργου και των δράσεων της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών κ. Αντώνης Κουκουράβας – Μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών.
Τιμητικές διακρίσεις - Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ».
Πολιτιστική βραδιά στην Κεντρική πλατεία Παλαμά, 21:00 – 24:00.
Η πολιτιστική βραδιά θα περιλαμβάνει αξιόλογες χορευτικές παραστάσεις με μουσική και τραγούδια αντιπροσωπευτικά από όλη τη Θεσσαλία. Διάφορες χορευτικές ομάδες θα παρουσιάσουν ανάλογα προγράμματα.
-Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 ώρα 10:00 – 13:00: Εκδρομή σε πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Παλαμά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass