Στον δεύτερο γύρο η εκλογή Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

ΜΕ «ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ» Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑ * ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ * Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ * Δ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ: ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΟΝ Β’ ΓΥΡΟ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2023 10:07

Στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή, θα κριθεί η μάχη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Αγοραστός απείχε μόλις λίγες χιλιάδες ψήφους από το ποσοστό 43% (41,53%) σε ποσοστό 55,6% των εκλογικών τμημάτων, ενώ ο βασικός του αντίπαλος Δημήτρης Κουρέτας συγκέντρωσε 34,17%.


Αναλύοντας κανείς τα εκλογικά αποτελέσματα, διαπιστώνει ότι τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα που «χτύπησαν» τη Θεσσαλία έπαιξαν τον ρόλο τους, καθώς μόνο στα «στεγνά» Τρίκαλα ο νυν Περιφερειάρχης είχε ποσοστό πάνω από 50% και στις Σποράδες όπου συγκέντρωσε 45,67%, ενώ στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως η Μαγνησία, ο Δημήτρης Κουρέτας υπερίσχυσε του Κώστα Αγοραστού με 37,20% έναντι 35,94%. Όσον αφορά τους επίσης πλημμυροπαθείς, αλλά λιγότερο σε σχέση με τη Μαγνησία, Νομούς Λάρισας και Καρδίτσας η επικράτηση Αγοραστού χαρακτηρίζεται «καθαρή, αλλά όχι μεγάλη», 5% παραπάνω στον Νομό Λάρισας και 3% στην Καρδίτσα.
Αντίστοιχη εικόνα και στους δήμους του νομού. Στις περιοχές στις οποίες δεν σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, η παράταξη του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού προηγείτο με σημαντική διαφορά έναντι του αντιπάλου, όπως στην Ελασσόνα, στα Τέμπη και στον Τύρναβο, όπως και στους Δήμους Κιλελέρ και Αγιάς, με εξαίρεση τα πλημμυρισμένα παρακάρλια. Στα χτυπημένα από τον «Ντάνιελ» Φάρσαλα η «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» είχε βραχεία κεφαλή (44,30% έναντι 40,35% της Πρωτοβουλίας»), ενώ στον Δήμο Λαρισαίων ο Δ. Κουρέτας έκοψε πρώτος το νήμα με 36,85% έναντι 35,93%.
Όσον αφορά στις υπόλοιπες παρατάξεις, η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ κινήθηκε στο αναμενόμενο 12,65%, ενώ η παράταξη «Ενωμένοι Θεσσαλοί» της Ελευθερίας Τζανακούλη, η οποία ουσιαστικά δραστηριοποιήθηκε έντονα, ταυτόχρονα με τις πλημμύρες και απευθύνθηκε στον συντηρητικό χώρο απέσπασε το 9,40%. Τέλος η «Αριστερή Παρέμβαση» στη Θεσσαλία με τον Νίκο Ταλαχούπη δεν φαίνεται να εισέρχεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς συγκεντρώνει 2,23%.
Όσον αφορά στο κλίμα που επικράτησε στα εκλογικά κέντρα των δύο διεκδικητών της Περιφέρειας, αυτό ήταν νικηφόρο. Τόσο ο νυν Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, όσο και ο υποψήφιος Δημήτρης Κουρέτας έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τον κόσμο που τους ανέμενε εξωτερικά στα δύο εκλογικά κέντρα.

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Μιλώντας αργά το βράδυ στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο εκλογικό του κέντρο, ο κ. Αγοραστός δήλωσε: «Σήμερα δώσαμε μία μεγάλη μάχη. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε, εκτός από τα προβλήματα που προκάλεσε η «θεομηνία του πλανήτη» και την τοξικότητα, η οποία προσπάθησε να μας διχάσει. Ωστόσο οι πολίτες έδωσαν ισχυρή εντολή, μας ανέδειξαν πρώτη δύναμη με ισχυρό ποσοστό, αν σκεφτείτε από την εκλογή από την α’ Κυριακή, μας χώριζαν μόνο 2.000 ψήφοι. Είμαστε εδώ, ήμασταν εδώ, μας γνωρίζουν πολύ καλά, χρόνια τώρα όλοι οι Θεσσαλοί πως παραμένουμε διαρκώς στο πλευρό τους. Όλοι μαζί θα δώσουμε την επόμενη Κυριακή τη μεγάλη μάχη για τη Θεσσαλία, ώστε να είναι πιο βιώσιμη, να έχουμε μια Θεσσαλία που θα βγαίνει μπροστά. Οι Θεσσαλοί γνωρίζουν πως έχουμε ξεκινήσει την ανοικοδόμηση της Θεσσαλίας και την επόμενη Κυριακή με την ισχυρή εντολή που θα μας δώσουν θα κάνουμε ξανά τη Θεσσαλία μεγάλη. Θα γυρίσουμε από χωριό σε χωριό, από σπίτι σε σπίτι για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους που έχουν πληγεί, όπως αυτό κάναμε τόσο καιρό τώρα. Γιατί εμείς τρέχαμε για τον άνθρωπο όταν κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύονταν τον ανθρώπινο πόνο. Ήμασταν στο πεδίο κι αυτοί γυρίζανε βίντεο τα τερατώδη ψέματα. Όλη η προεκλογική τους εκστρατεία στηρίχτηκε σε τερατώδη ψέματα, σπίλωση συνειδήσεων.
Οι σωτήρες της καταστροφής δεν θα έχουν καμία τύχη την επόμενη Κυριακή, γιατί ο λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Καθημερινά ήμασταν δίπλα στον πολίτη, με γρήγορες διαδικασίες φροντίσαμε ώστε τα μηχανήματά μας να συμβάλουν στη βατότητα του δικτύου, για να μπορούν οι Θεσσαλοί να κυκλοφορούν παντού, κάναμε διάφορες επεμβατικές εργασίες παντού, αγωνιστήκαμε ώστε όλη αυτή η βοήθεια που έρχονταν από παντού να φτάσει γρήγορα σε κάθε σπίτι που δοκιμάστηκε από την πρωτόγνωρη αυτή θεομηνία. Η παράταξή μας είναι για να γεφυρώνει αντιθέσεις, είναι υπέρ της αλληλεγγύης, υπέρ της αγάπης και της πίστης. Και επειδή η αλήθεια είναι η μοναδική κόρη του χρόνου θα φανεί σύντομα.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι, παρόλες τις σειρήνες της τοξικότητας μας στήριξαν με ισχυρό ποσοστό. Τους ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας. Τους καλώ τη δεύτερη Κυριακή να σκεφτούν ότι κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας. Οι Θεσσαλοί δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας. Ψηφίζουμε με μεγάλη δύναμη την παράταξη «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», γιατί έχει τη δυνατότητα, την εμπειρία, τη θέληση και την αποφασιστικότητα. Εξάλλου ο κόσμος, οι πολίτες, οι άνθρωποι κάνουν τις παρατάξεις και όχι οι παρατάξεις τους ανθρώπους. Πάμε δυνατά, αποφασιστικά για τη μεγάλη νίκη την Κυριακή».
Ο Δ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ
Από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία» Δημήτρης Κουρέτας, σε αντίστοιχες δηλώσεις ανέφερε:
Η «Πρωτοβουλία» είναι μία ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη που απευθύνθηκε σε όλη την κοινωνία και τα κατάφερε. Αν μελετήσει κανείς τα κομματικά ποσοστά και τα συγκρίνει με το ποσοστό που έλαβε η παράταξή μας θα το διαπιστώσει. Ήταν μία νικηφόρα μάχη και μία σημαντική ήττα της πολιτικής Αγοραστού. Ο στόχος μας ήταν να πάμε την αναμέτρηση στον δεύτερο γύρο. Τα καταφέραμε, απομένει να ολοκληρώσουμε το μεγάλο βήμα. Η πρότασή μας έπεισε.
Σίγουρα οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία ανέδειξαν ότι τα έργα που σχεδίασε η Περιφερειακή Αρχή δεν άντεξαν και δεν ήταν ικανά να οχυρώσουν τη Θεσσαλία. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε σχέση με την πόλωση και με βάση τα ποσοστά που κατεγράφησαν σε επίπεδο δήμων. Απευθύνομαι σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, ανεξαρτήτως κομμάτων και τις ζητώ να μας ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή.

05-SELIDA.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass