Αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Μ. ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, Θ. ΛΙΒΑΝΙΟ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2023 14:00

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, συναντήθηκε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, με αντικείμενο την πορεία αποκατάστασης των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Ο κ. Εσκίογλου παρέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα με όλες τις ανάγκες της επαρχίας Φαρσάλων, επισημαίνοντας πως χρειάζεται γενναία στήριξη από την Πολιτεία, ώστε το συντομότερο δυνατό να επέλθει η κανονικότητα. Μεταξύ άλλων, εστίασε στην ανάγκη αποκατάστασης δημόσιων υποδομών, νέων υδραυλικών έργων, του εσωτερικού και αγροτικού οδικού δικτύου, τονίζοντας ιδιαίτερα τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκληθεί στις συγκοινωνίες με την πτώση της γέφυρας στην Αμπελιά. Επίσης, υπογράμμισε πως πρέπει το συντομότερο να γίνουν ολοκληρωμένες αντιπλημμυρικές μελέτες για τη θωράκιση των οικισμών που πλήττονται διαρκώς, συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος Φαρσάλων με ιδίους πόρους θα εκπονήσει τη μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του Σταυρού. Ενόψει του χειμώνα, ο κ. Εσκίογλου ζήτησε από τον κ. Λιβάνιο την άμεση συνδρομή της Κυβέρνησης για να ανακατασκευαστούν αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα που καταστράφηκαν. Συμφωνήθηκε, τέλος, να υπάρξει νέα συνάντηση μόλις καταρτιστεί από πλευράς Υπουργείου ένας οδικός χάρτης σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση, αλλά και την υλοποίηση των επιβεβλημένων έργων και παρεμβάσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass