Η δέσμευση για νέα Μεταμόρφωση

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2023 7:01

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα τον οικισμό της Μεταμόρφωσης, στην περιοχή της Καρδίτσας, ο οποίος επλήγη ιδιαίτερα από την κακοκαιρία «Daniel», και δεσμεύτηκε μιλώντας με τους κατοίκους «να φτιάξουμε μία καινούργια Μεταμόρφωση σε μία έκταση η οποία έχει ήδη εντοπιστεί και άμεσα θα μελετηθεί η καταλληλότητά της».

Ο πρωθυπουργός παράλληλα διαβεβαίωσε τους κατοίκους του χωριού ότι ουδεμία επιθυμία ή διάθεση έχει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση των περιουσιών τους, ενώ ταυτόχρονα εξήγησε ότι «τα σπίτια αυτά τα οποία μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιούνται το καλοκαίρι, προφανώς δεν μπορούν να τύχουν της ίδιας φροντίδας και της ίδιας προστασίας που θα τύχει η νέα Μεταμόρφωση, ένας οικισμός δηλαδή ο οποίος θα κατοικείται όλο το χρόνο».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε τόσο με κατοίκους όσο και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι του έθεσαν τα κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν, και συζήτησε μαζί τους το θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού της Μεταμόρφωσης σε νέα, πρότυπη κοινότητα, που θα κατασκευαστεί σε υψηλότερο σημείο, ύστερα από απόφαση που έλαβαν και οι ίδιοι οι κάτοικοι.
Στη συζήτηση, που έγινε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, εξετάστηκαν επίσης τα ευρύτερα προβλήματα που προκλήθηκαν από την πλημμύρα και το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης.
Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεργαστεί στενά με τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές της Θεσσαλίας και τόνισε ότι «όπως και η νέα Μεταμόρφωση, λοιπόν, θα είναι καλύτερη από την παλιά, το ίδιο θα ισχύσει και για ολόκληρη τη Θεσσαλία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass