Συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Ερευνας και Καινοτομίας

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2024 16:21

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας συγκροτήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ), ως όργανο υποστήριξης αναπτυξιακών δράσεων και υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΑΚ).
Το ΠΣΕΚ αποτελείται από έντεκα μέλη, από τα οποία έξι είναι καθηγητές Α.Ε.Ι. ή ερευνητές και πέντε μέλη που προέρχονται από επαγγελματικά επιμελητήρια και επιστημονικούς συλλόγους, τους πολιτιστικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Όλα τα μέλη του ΠΣΕΚ είναι κάτοχοι τουλάχιστον διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών και έχουν μακρόχρονη ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία σε θέματα ΕΤΑΚ. Η θητεία των μελών του ΠΣΕΚ είναι τετραετής και μπορεί να ανανεώνεται μία μόνο φορά με τη διαδικασία με την οποία επιλέχθηκαν αρχικά.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας συγκροτήθηκε από τα κάτωθι μέλη: Λεωνίδας Δημήτριος, καθηγητής Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Γιάκας Ιωάννης, καθηγητής Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Δαναλάτος Νικόλαος, καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτιμού Περιβάλλοντος, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σπύρου Βασιλική, καθηγήτρια Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ηλιού Νικόλαος, καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τσαόπουλος Δημήτριος, διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας, Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Ρουπακιάς Γεώργιος, πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Μπαντάς Σωτήριος, εκπρόσωπος Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος. Γούσιος Δημήτριος, διαχειριστής του Φορέα Συνεργασίας Μικρών Εδαφικών Περιοχών Θεσσαλίας Σαΐτη Ιωάννα - Αλεξάνδρα, διευθύνουσα σύμβουλος INTERCOMM FOODS SA. Τζιουμακλής Δημήτριος, πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας.
Στην πρώτη συνεδρίαση του ΠΣΕΚ Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε τη 14η Μαρτίου 2024, έγινε η διαμόρφωσή του σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος: Λεωνίδας Δημήτριος. Αντιπρόεδρος: Ρουπακιάς, Γεώργιος. Γραμματέας: Σπύρου Βασιλική. Αναπληρώτρια Γραμματέας: Σαΐτη Ιωάννα - Αλεξάνδρα. Η υποστήριξη του ΠΣΕΚ παρέχεται μέσω εισηγήσεων, αναλύσεων πεδίου, καταγραφών και αξιολογήσεων των υπαρχουσών υποδομών και του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και μέσω συγκριτικών εκτιμήσεων για τη δημιουργία περιφερειακών συσπειρώσεων μεταξύ ερευνητικών οργανισμών, τεχνολογικών φορέων, επιχειρήσεων, άλλων φορέων και περιφερειακών αρχών. Σκοπός είναι η προώθηση της καινοτομίας, η ενθάρρυνση της ανάπτυξης σχημάτων συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και η διαμόρφωση συνθηκών και προοπτικών για επιτυχή συμμετοχή των οργανισμών των περιφερειών σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass