Εργοτάξια για τις κατεστραμμένες υποδομές στη Θεσσαλία

* ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΥΦΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΝΙΚ. ΤΑΧΙΑΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ *ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΩΣ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΒΟΡΑ ΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΛΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ «ΣΤΟΠ» ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΛΟΓΩ «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» ΜΕΤΑ ΤΟΝ «DANIEL»

Δημοσίευση: 12 Απρ 2024 16:00

«Πολύ σύντομα, μέσα στο καλοκαίρι, θα ανοίξουν τα πρώτα εργοτάξια για τις οριστικές αποκαταστάσεις των υποδομών, οι οποίες έχουν υποστεί βλάβη και βεβαίως, παράλληλα τρέχουν σχεδιασμοί που αφορούν στη διαχείριση της περιοχής στο σύνολό της, πάντοτε βεβαίως με σοβαρές μελέτες, που ανταποκρίνονται σε πραγματικά δεδομένα και όχι θεωρητικές κατασκευές που γίνονται σε εργαστήρια» τόνισε χθες από τη Λάρισα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος.

Ο υφυπουργός Υποδομών, στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με αφορμή τα 100 χρόνια ΤΕΕ, στον Μύλο του Παππά, με αφορμή τις επιπτώσεις από την κακοκαιρία «Daniel» και χαρακτηρίζοντας «στοίχημα την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας», προανήγγειλε έργα, εστιάζοντας «στην ανθεκτικότητα», όπως είπε, με δεδομένη την εκτίμηση των επιστημόνων ότι «στη Θεσσαλία θα εναλλάσσονται πλημμύρες με ξηρασία».
Έτσι επιγραμματικά αναφέρθηκε στα έργα ανακατασκευής σχολείων με χρηματοδότηση των Ελλήνων εφοπλιστών, στη δημοπράτηση έργων οδικής αποκατάστασης ύψους 900 εκατ. ευρώ, αλλά και στην αποκατάσταση σιδηροδρομικών γραμμών στο κατεστραμμένο δίκτυο τη Θεσσαλίας, ύψους 470 εκατ. ευρώ, για να αποκλείσει την αναβάθμιση του οδικού άξονα Λάρισας – Φαρσάλων, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε νε προτεραιοποιήσουμε» αυτό το έργο, «λόγω των αναγκών της Θεσσαλίας» μετά τον «Daniel».
Ο κ. Ταχιάος σε δήλωσή του, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αποσαφήνισε με κατηγορηματικό τρόπο πως η κυβέρνηση έχει απορρίψει, ως ιδιαίτερα χρονοβόρο και κοστοβόρο, το αίτημα του αγροτικού κόσμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας η λίμνη Κάρλα να αποστραγγισθεί μέσω μιας σήραγγας που θα καταλήγει στο Αιγαίο, αντί της σημερινής στον Παγασητικό Κάλπο.
Λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχει κανένα νόημα να σχεδιάζουμε ένα έργο, το οποίο στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσε να είναι έτοιμο μετά από οκτώ χρόνια και το οποίο θα κόστιζε διακόσια εκατομμύρια κατ’ ελάχιστο. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας είναι κάτι άλλο και κάτι άλλο η αποστράγγιση της Κάρλας, απ’ ό,τι είναι ορατό που θα έρθει με φυσικό τρόπο πολύ σύντομα». Θέση που επανέλαβε απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση, όπου επίσης υπεραμύνθηκε της μελέτης της ολλανδικής εταιρείας για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, για να σημειώσει την «ανησυχία» του για την «οπτική» προσέγγισης του θέματος και την «προσπάθεια απαξίωσης» της πρότασης των Ολλανδών.

«ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ»
«Στο ΤΕΕ εδώ και 100 χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο και συνεχίζουμε» τόνισε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Κεντρ. και Δυτικής Θεσαλίας του ΤΕΕ Νίκος Παπαγεωργίου ανοίγοντας τη χθεσινή εκδήλωση. Ακόμη, σημείωσε ότι «οι Θεσσαλοί, την τελευταία 4ετία, βιώσαμε εκτός από την πανδημία Covid-19, τον «Ιανό», τους σεισμούς στο Δαμάσι, το δυστύχημα των Τεμπών, τον «Daniel» και τον «Elias».
Και, δυστυχώς, δεν μπορώ να μη σχολιάσω το γεγονός πως στην όποια σχεδίαση της επόμενης μέρας για μία ανθεκτική Θεσσαλία, το ΤΕΕ και οι Θεσσαλοί μηχανικοί -παραδόξως- δεν έχουν κληθεί να συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο! Και είναι, επίσης, γεγονός πως μας καλούν μετά τις καταστροφές...  Και εθελοντικά εκατοντάδες μηχανικοί μας συνδράμουν για την ταχύτερη αποκατάσταση των πληγέντων. Είναι, βέβαια, λίγο οξύμωρο το γεγονός πως δεν μας καλούν για την πρόληψη, αλλά για την αποκατάσταση.  
Ωστόσο, εμείς και άποψη έχουμε και θα την εκφράζουμε, όπως κάνουμε πάντα. Τεχνοκρατικά, μέσα από επιχειρήματα, χωρίς κομματικές παρωπίδες, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία της Θεσσαλίας του αύριο με όρους βιωσιμότητας, από τον ρόλο μας, αυτόν του τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας».
Κάνοντας αναλυτική αναφορά στο έργο της τοπικής διοίκησης, ο κ. Παπαγεωργίου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο ΣΒΑΚ Λάρισας, σημειώνοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι «έπειτα από εκτενή και ενδελεχή έρευνα η ομάδα μας αξιολόγησε το ΣΒΑΚ Λάρισας, συνοψίζοντας τα κυριότερα προβληματικά σημεία του, όπως αυτό εφαρμοζόταν και προς επίλυσή τους δημιούργησε μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών -ένα «roadmap»- 11 σημείων συνολικά».  «Αποφασίσαμε -και αυτήν την περίοδο τρέχουμε- τη διαβούλευση του ΣΒΑΚ, και σύντομα θα κληθούν οι φορείς και πολίτες της Λάρισας, να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια, ώστε επιτέλους να ακουστούν όλοι για τις εξελίξεις που φέρνει το ΣΒΑΚ – κάτι που αρνούνταν κατηγορηματικά η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Και συνθέτοντας όλες τις απόψεις παραδίδουμε στον Δήμο μία ουσιαστική διαβούλευση, βάσει της οποίας μπορεί να σχεδιάσει το αύριο της πόλης».

«ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ»
Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός στην ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στην ιστορία του ΤΕΕ, αλλά και στην προσφορά των μηχανικών, για να επισημάνει σε δήλωσή του ότι «το ΤΕΕ συμπληρώνει 100 χρόνια παρουσίας στον τόπο, προσφοράς βοήθειας προς τους μηχανικούς, αλλά πάνω από όλα στους πολίτες της χώρας, έτσι ώστε να υπάρχει ανάπτυξη, με τα καλά και τα άσχημα, στο τέλος, όμως, με ένα πολύ θετικό πρόσημο.
Μας βρίσκει σήμερα αυτή η περίοδος σε μια στιγμή που το ΤΕΕ κάνει πάρα πολύ σημαντικά έργα: όλος ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, το εθνικό μητρώο υποδομών, η ψηφιοποίηση των αρχείων των πολεοδομιών, τοπικά πολεοδομικά σχέδια σε όλη τη χώρα, προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, αστυνομικά τμήματα και πυροσβεστικούς σταθμούς. Ουσιαστικά συμβάλει στο να γίνονται πράγματα είτε για την ασφάλεια των πολιτών είτε για την ανάπτυξη της χώρας, που δεν μπορεί μέχρι σήμερα να κάνει το κράτος. Συνεχίζουμε την προσφορά προς τους πολίτες και έτσι θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια».

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Θαν. Μαμάκος απευθύνοντας χαιρετισμό τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, ως Δημοτική Αρχή, για έναν Δήμο σύγχρονο, ανθρώπινο, έξυπνο και καινοτόμο, έναν Δήμο που σχεδιάζει για το μέλλον και εξασφαλίζει ένα καλύτερο αύριο για τους συμπολίτες μας, η συνεργασία με το ΤΕΕ και τους μηχανικούς-μέλη του, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, αποτελεί στρατηγική επιλογή μας».
Τόνισε, ακόμη, ότι «μπροστά μας έχουμε την τεράστια προβληματική της κλιματικής κρίσης, αλλά και τη μεγάλη πρόκληση να κάνουμε τις πόλεις και τις κοινωνίες μας περισσότερο λειτουργικές και αποδοτικές, περισσότερο αυτάρκεις, περισσότερο ασφαλείς και ανθεκτικές. Από την επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας, όπως είναι η κυκλοφορία-στάθμευση των οχημάτων, η ταχύτερη ανταπόκριση στα αιτήματα και τις ανάγκες των συμπολιτών μας, μέχρι τη δημιουργία και συγκρότηση κόμβων καινοτομίας, υγείας, επιχειρηματικότητας, πολιτισμού, τη διαχείριση των υδάτων και της ενέργειας, ανοίγεται ένα ευρύ πεδίο συνεργασιών και συνεργειών με τον τεχνικό κόσμο».

ΝΑ ΠΑΨΕΙ
Η «ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ»
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε τέλος η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, καλώντας την κυβέρνηση «να αξιοποιήσει ενεργά την τεχνογνωσία και τη διάθεση προσφοράς των Ελλήνων μηχανικών», προσθέτοντας ότι «είμαι βέβαιη, πως η ελληνική κυβέρνηση θα σταματήσει την πρωτοφανή υποτίμηση των μηχανικών μας και μελών του ΤΕΕ και, αργά ή γρήγορα, θα αναγνωρίσει τις υπηρεσίες που μπορείτε να προσφέρετε στη συλλογική μας προσπάθεια, για την ανασυγκρότηση της περιοχή μας, αξιοποιώντας σας επιτέλους ενεργά, ως θεσμικό – συμβουλευτικό όργανο».     
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Προσπάθεια απαξίωσης του περιφερειακού σχεδίου
ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ν. ΤΑΧΙΑΟΥ

Μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Ν. Ταχιάου στη Λάρισα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το σχέδιο που κατήρτισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ανασυγκρότηση της περιοχής, είναι ένα σχέδιο το οποίο επεξεργάστηκε ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων του ελληνικού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον υπηρεσιακό μηχανισμό της Περιφέρειας. Είναι ένα σχέδιο που συγκεντρώνει την απαραίτητη επιστημονική γνώση και ταυτόχρονα απαντά στις προσδοκίες των παραγωγών και των κατοίκων της Θεσσαλίας, με τρόπο ρεαλιστικό και στρατηγικά ορθό. Και είναι κοστολογημένο και προτεραιοποιημένο ώστε στο συντομότερο διάστημα και με συνετή διαχείριση των πόρων να δίνει λύσεις στα καίρια προβλήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το σχέδιο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί μεθοδικά να το απαξιώσει, υιοθετώντας τις προτάσεις μιας ιδιωτικής εταιρείας, η οποία έχει μεν εξειδίκευση στη διαχείριση των πλημμυρών, αλλά ταυτόχρονα έχει ελάχιστη γνώση σε θέματα αγροτικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Υπό αυτήν την έννοια η υιοθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης με τρόπο άκριτο των προτάσεων που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη από την ιδιωτική εταιρεία, χωρίς μάλιστα να διαβουλεύεται με την τοπική κοινωνία, είναι σε λάθος κατεύθυνση. Εμείς θα συνεχίσουμε τη διαβούλευση που ξεκινήσαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας και θα καταλήξουμε σ’ ένα ολιστικό πλάνο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Περιφέρειας μετά τις πρόσφατες πλημμύρες. Η Θεσσαλία δεν είναι ένα πεδίο εφαρμογής πειραμάτων, αλλά η ατμομηχανή της αγροτικής ανάπτυξης και της διατροφικής επάρκειας της χώρας μας» καταλήγει ο κ. Κουρέτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass