ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΛΑΜΑ Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Η βία κατά των γυναικών «χωρίς μακιγιάζ»!

Δημοσίευση: 25 Νοε 2014 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:33

«Έξω από τα δόντια» και «χωρίς μακιγιάζ», μίλησε η Βουλευτής του ΚΚΕ κα Λιάνα Κανέλλη για… «το τραύμα που δεν γιατρεύεται με θαύμα», στην εκδήλωση την οποία διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή το βράδυ, ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Η άνευ προηγουμένου προσέλευση των μελών, αλλά και των απλών πολιτών, που γέμισαν ασφυκτικά το Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων Παλαμά, καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για το ευαίσθητο θέμα της βίας.

Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στην ομιλία της η γνωστή δημοσιογράφος επικεντρώθηκε αναφέρθηκε στην πραγματικότητα όπως αυτή καταγράφεται με τους αμείλικτους αριθμούς!

Συγκεκριμένα όπως επισήμανε, «το 33% των γυναικών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης σύμφωνα με τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, έχουν πέσει θύματα σωματικής ή και σεξουαλικής βίας, δηλαδή 62 εκατομμύρια γυναίκες, αριθμός που αφορά γυναίκες άνω των 15 ετών».

Χαρακτήρισε αδήριτη ανάγκη τη διεκδίκηση, εκ μέρους πρώτα των γυναικών και κατόπιν των φορέων, ίδρυσης δομών και υπηρεσιών από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την Πολιτεία, με σκοπό την προστασία των κακοποιημένων γυναικών.

Η κα Κανέλλη σκιαγράφησε με τολμηρό λόγο το προφίλ των βίαιων ατόμων, τονίζοντας πως είναι μύθος ότι τα περισσότερα από αυτά είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου! «Το αντίθετο θα έλεγα και εδώ φαίνεται ότι η μόρφωση δεν σώζει, παρά η παιδεία» πρόσθεσε!

Επιπλέον τόνισε ότι η κακοποίηση των γυναικών ως μορφή βίας, φυλακίζεται στην κοινωνική και ατομική παθογένεια υπογραμμίζοντας πως στατιστικά, μία στις τρείς γυναίκες έχει περάσει από στάδιο κακοποίησης.

Αμείλικτα ποσοστά

Η κα Κανέλλη αναφέρθηκε και σε αποτελέσματα ερευνών που έγιναν στον αναπτυγμένο Βορρά και στο φτωχό Νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας ότι «η πρωτιά ανήκει στον… πετυχημένο βορρά με πρώτες χώρες στην κακοποίηση γυναικών τη Δανία (52%), τη Φινλανδία (47%), τη Σουηδία (46%), την Ολλανδία (45%), με τη Γαλλία και τη Βρετανία να ακολουθούν με ποσοστά γύρω στο 44%!

Η «υπανάπτυκτη» Ελλάδα, είπε πως έχει ποσοστό περιστατικών κακοποίησης 25%, δηλαδή κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσον όρο του 33%, όμως, στην Αστυνομία καταφεύγει μόλις το 14%, το 11% καταφεύγει σε δικηγόρο, το 6% στο Νοσοκομείο και το 1% στις λιγοστές κοινωνικές υπηρεσίες.

Από τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρο ότι ακόμη και σήμερα στην σύγχρονη Ευρώπη τα δικαιώματα των γυναικών δοκιμάζονται στην πράξη από τους λαούς της σε σχέση βέβαια με τα χαρακτηριστικά και την κοινωνικοικονομική τους διαστρωμάτωση.

Αν δεν αλλάξει η στάση όλων μας απέναντι στην ωμότητα και συνάμα, τραγικότητα του γεγονότος, τότε το πρόβλημα θα παραμένει άλυτο και η βία κατά των γυναικών θα μπορεί να λαμβάνει ακόμη και ιδεολογικοπολιτικές διαστάσεις, όπως γίνεται ήδη σε φασιστικά και ρατσιστικά καθεστώτα του κόσμου ήταν το συμπέρασμα της εκδήλωσης, η οποία έκλεισε με θερμό χειροκρότημα και εκδηλώσεις ικανοποίησης από το κοινό προς την κα Κανέλλη και τον διοργανωτή Σύλλογο Γυναικών Παλαμά. 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass