ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας της ΝΔ ο Γ. Ζιαράγκας

*«Στόχος μας η εμπέδωση της περιφερειακής συνείδησης»

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2014 2:19 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:49
Της Μαρίνας Αποστολοπούλου
Σε λειτουργία μπαίνουν για πρώτη φορά από την Νέα Δημοκρατία, οι Περιφερειακές Οργανώσεις, η δημιουργία των οποίων εντάσσεται στο νέο οργανωτικό μοντέλο του κόμματος που στόχο έχει την ενδυνάμωση της Περιφέρειας.
Με απόφαση του γραμματέα του κόμματος Αντρέα Παπαμιμίκου, ανακοινώθηκαν οι κομματικοί περιφερειάρχες για τις αντίστοιχες γεωγραφικές περιφέρειες-αφου η οργάνωση της ΝΔ ακολουθεί το «Καλλικρατικό» μοντέλο-και για την Θεσσαλία, ο πρώτος περιφερειάρχης οργανωτικούς της ΝΔ προέρχεται από την Λάρισα. Πρόκειται για τον οικονομολόγο, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και υπεύθυνου του τομέα Οικονομίας της ΝΟΔΕ Λάρισας Γιώργο Ζιαράγκα.
Η Περιφερειακή Οργάνωση αποτελεί μία τελείως νέα κομματική δομή, που θεωρούν στην ΝΔ ότι θα συμβάλει στον καλύτερο συντονισμό του κόμματος περιφερειακά αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του.
Στην συγκεκριμένη δε χρονική στιγμή, οπότε η αρχή λειτουργίας των κομματικών περιφερειακών οργανώσεων συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο για τις δημοτικές εκλογές, ο ρόλος τους μπορεί να είναι ενισχυτικός και των προεκλογικών διαδικασιών.
 Όπως ανέφερε στην «Ε» ο Γιώργος Ζιαράγκας, η ανανέωση του κομματικού μηχανισμού και η λειτουργία για πρώτη φορά περιφερειακών οργανώσεων από την Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζει την προσπάθεια που καταβάλει το κόμμα, να αφουγκραστεί τις τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα και ταυτόχρονα διαμορφώνει στην πράξη αυτό που λέμε «περιφερειακή συνείδηση».
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι ορισμένοι από το κόμμα κομματικοί περιφερειάρχες έχουν κληθεί στην Συγγρού προκειμένου να τους δοθούν οι κατευθύνσεις για την λειτουργία των οργανώσεων.
ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ
 Η Περιφερειακή Οργάνωση Θεσσαλίας, αποτελεί την τρίτη βαθμίδα πλέον της κομματικής οργάνωσης η οποία θα έχει επιτελικό, συντονιστικό και οργανωτικό χαρακτήρα και θα είναι αρμόδια για την ενιαία πολιτική έκφραση και τον συντονισμό δράσης των νομαρχιακών οργανώσεων που υπάγονται σε αυτή. Επίσης θα είναι αρμόδια για την προώθηση και προβολή των ιδεολογικών αρχών και πολιτικών θέσεων στην περιοχή ευθύνης της.
Εκτός από τον πρόεδρο ο οποίος ορίζεται από το κόμμα, στην Περιφερειακή Διοικούσα Επιτροπή θα συμμετέχουν αυτοδικαίως οι πρόεδροι των νομαρχιακών οργανώσεων ευθύνης της, οι βουλευτές της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης (η πρόσωπο που ορίζεται με απόφαση του γραμματέα του κόμματος), ο υπεύθυνος ΟΝΝΕΔ, και ένας εκπρόσωπος για τους 10 θεματικούς τομείς δράσεις κατ αντιστοιχία αυτών που υπάρχουν πλέον στις ΝΟΔΕ καθώς και υπεύθυνοι στρατηγικού σχεδιασμού- επικοινωνίας και οργάνωσης.
Άλλη μία Λαρισαία
Εξάλλου, με απόφαση του πρόεδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ανακοινώθηκαν και επτά αναπληρωτές γραμματείς Οργανωτικού, μεταξύ των οποίων και η Λαρισαία Ξένια Κρασαδάκη, η οποία αρμόδια για την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass