Ν. ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ:

Με γνώση και καινοτομία αντιμετωπίζουμε την κρίση

* Λιακούλη, Τσαλίκη, Ιακωβάκη και Νοτόπουλος, στηρίζει η «Θεσσαλών Συμπολιτεία»

Δημοσίευση: 14 Απρ 2014 3:06 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:57
Το Πανεπιστήμιο χρειάζεται να γίνει θεσμός καινοτομικής γνώσης και ταυτόχρονα το κρίσιμο παρατηρητήριο της τοπικής ανάπτυξης, συνδυάζοντας τον κριτικό λόγο με την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα. Ενα επιχειρησιακό Πανεπιστήμιο που ενθαρρύνει τους φοιτητές του να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρέχονται μέσα στο Πανεπιστήμιο, που δουλεύει στενά μαζί με τους φοιτητές βοηθώντας τους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Ένα Πανεπιστήμιο που ενθαρρύνει το προσωπικό που διεξάγει έρευνες να αναζητήσει τρόπους αξιοποίησης της έρευνάς του και να μην περιορίζεται μόνο στη δημοσίευση αυτών σε επιστημονικά περιοδικά. Ένα Πανεπιστήμιο που ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να εδρεύουν κοντά του, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
Αυτό τόνισε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Νικ. Τσιλιμίγκας παρουσιάζοντας τους 4 υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες στο κτίριο Παπαστράτου στο Βόλο. Αυτοί είναι η δικηγόρος Λίτσα Λιακούλη από τη Λάρισα, η αρχιτέκτονας Τζούλια Τσαλίκη από τη Μαγνησία, ο γεωπόνος Ευθύμιος Ιακωβάκης από τα Τρίκαλα και ο τοπογράφος Τ.Ε. Ευαγγ. Νοτόπουλος από την Καρδίτσα.
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλών Συμπολιτεία» για τη πολιτική συγκυρία ανέφερε ότι «...Είμαστε σήμερα εδώ, στην έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για να διατρανώσουμε την πεποίθησή μας και να στείλουμε το αισιόδοξο μήνυμα ότι η απάντηση στην κρίση περνάει μέσα από τη γνώση και την καινοτομία.
Μια σύγχρονη οικονομία χτίζεται πάνω σε βιομηχανίες που βασίζονται στη γνώση και όχι σε βιομηχανίες χαμηλού εργατικού κόστους.
Το Πανεπιστήμιο, ο κύριος θεσμός αναπαραγωγής της γνώσης, χρειάζεται να γίνει θεσμός καινοτομικής γνώσης και ταυτόχρονα το κρίσιμο παρατηρητήριο της τοπικής ανάπτυξης, συνδυάζοντας τον κριτικό λόγο με την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα.
Αυτό το Πανεπιστήμιο είναι ένα πανεπιστήμιο που έχει περάσει σε ένα άλλο επίπεδο από αυτό των πανεπιστημίων του 19ου αιώνα που φάνταζε ως «τόπος αριστείας», αποκομμένος από τον κόσμο των επιχειρήσεων.
Αυτό το Πανεπιστήμιο εργάζεται μαζί με τις επιχειρήσεις, προς όφελος των φοιτητών και της οικονομικής ευημερίας της ευρύτερης κοινωνίας του.
Για τη δική μας Περιφερειακή Αρχή, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και πεμπτουσία του προγράμματος δράσης μας για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, η ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο καθιστούμε όχι απλό σύμβουλό μας, αλλά καθοριστικό συμμέτοχο προκειμένου η Θεσσαλία να ξεφύγει από τη σημερινή κατάσταση που περιγράφεται γλαφυρά από το τραγικό ποσοστό ανεργίας της που φτάνει επίσημα το 28% και από το θλιβερό προνόμιο να αποτελεί μία από τις πρώτες φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης. Αυτό τον στόχο θα υλοποιήσουμε όλοι μαζί, το σύνολο του συνδυασμού μας, με πρωτεργάτες τους επικεφαλής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας, τους οποίους επιλέξαμε ως «πρώτους μεταξύ ίσων» για να υπηρετήσουν τον τόπο μας με αυταπάρνηση και αγάπη.
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
Στη συνέχεια παρουσίασε τους 4 υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι είναι:
Στη Λάρισα είναι η Ευαγγελία Λιακούλη, δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω,
η οποία ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στο χώρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και εκλέγεται συνεχώς νομαρχιακή σύμβουλος από το 1994 μέχρι το 2002, ενώ το 2006 υπήρξε η πρώτη υποψήφια νομάρχης Λάρισας με τον συνδυασμό «Συμφωνία Ευθύνης» και εκλέχθηκε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Διετέλεσε εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας στη Θεσσαλία και πρόεδρος του Περιφερειακού Κέντρου Ισότητας (1999-2001). Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Πανελληνίου Δικτύου Αιρετών Γυναικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην κοινωνική δράση της, ανέλαβε μαζί με άλλους την πρωτοβουλία ίδρυσης ενός από τους μεγαλύτερους συλλόγους Γονιών και Παιδιών με Νεοπλασματικές ασθένειες στην Ελλάδα, του Συλλόγου "ΙΑΣΩ", που δραστηριοποιείται στην Κεντρική Ελλάδα και του οποίου είναι πλέον επίτιμο μέλος, με συνεχή δράση και αγώνα για τη δημιουργία μονάδας εντατικής θεραπείας και ξενώνα φιλοξενίας των γονιών. Δραστηριοποιείται ως μέλος πολιτιστικών και φιλανθρωπικών φορέων της Λάρισας.
Σήμερα είναι επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο «Θεσσαλών Δύναμη»,και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Περιφερειών.
Είναι παράλληλα από το έτος 2012 μέχρι και σήμερα πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ Λάρισας.
*Στη Μαγνησία η Τζούλια Τσαλίκη, αρχιτέκτων- M. Sc. Χωροταξίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης. Σήμερα είναι προϊσταμένη Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και ΕΟΚ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ υπήρξε προϊσταμένη Τμήματος Προτύπων Αναλύσεων Τιμών και Κοστολογήσεων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ειδική σύμβουλος Γενικού Γραμματέα Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, ειδική σύμβουλος Γενικού Γραμματέα Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων - τμηματάρχης στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σήμερα είναι περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας,
*Στα Τρίκαλα ο Ευθύμιος Ιακωβάκης, πτυχιούχος Γεωπονικής του ΑΠΘ, γεωπόνος- σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμβουλος επιχειρήσεων (Διοίκηση επιχειρήσεων με μελέτες ιδιωτικών και Δημοσίων έργων, Συστήματα διαχείρισης ποιότητας, Προγράμματα ανάπτυξης αγροτικού χώρου, Κατάρτιση και Εκπαίδευση).
Από τον Ιούλιο του 2006 είναι διευθυντής Εκκοκκιστηρίου Βάμβακος ΠΗΛΕΑΣ Agro Α.Ε., με αρμοδιότητες την οργάνωση λειτουργίας και τη διαχείριση του Βιομηχανικού Συγκροτήματος, την οργάνωση και τον έλεγχο των αγορών, την οργάνωση και τον έλεγχο της παραγωγής, την οργάνωση και τον έλεγχο των πωλήσεων και των εξαγωγών. Υπηρέτησε στον ΕΛΓΑ, Δ/νση Αγρ. Ανάπτυξης N. Φωκίδας, Δ/νση Αγρ. Ανάπτυξης N.Ημαθίας, Ένωση Αγροτικών Συν/σμών Τρικάλων, ΑΓΡΟΠΟΝΙΑ Εταιρία Αγροτικής Ανάπτυξης.
Από το 2006 και μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Γεωπόνων Ελλάδας (ΠΟΣΕΓ).
*Στην Καρδίτσα ο Βαγγέλης Νοτόπουλος, τοπογράφος Τ.Ε., άριστος γνώστης της περιοχής, με θητεία σε τεχνικές εταιρίες, στο Υπουργείο Γεωργίας, στην Τοπογραφική Υπηρεσία Λάρισας, στην Τοπογραφική Υπηρεσία Καρδίτσας, με πολυετή συνδικαλιστική δραστηριότητα ως μέλος ΔΣ και γραμματέας συλλόγου Τοπογράφων Υπουργείου Γεωργίας, υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Φύλλου Καρδίτσας, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Φύλλου και Δήμο Παλαμά, με πολυετή εμπειρία στην αυτοδιοίκηση από το έτος 1998 μέχρι και σήμερα ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής αυτοδιοικητικών παρατάξεων.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass