ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Δήμοι... επί ποδός για καιρικά φαινόμενα

* Σημαντικές οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας * Σε ετοιμότητα Τύρναβος και Τέμπη

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2015 20:20
 Ο Ξηριάς μετά από έντονες βροχοπτώσεις Ο Ξηριάς μετά από έντονες βροχοπτώσεις

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε» )

Του Κώστα Τσόλα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Δήμοι και του νομού Λάρισας ενόψει του χειμώνα αλλά και με τον φόβο έντονων καιρικών φαινομένων, μέσα στο φθινόπωρο. Συμβάντα τα οποία ενδεχομένως να πλήξουν κατοικημένες περιοχές, αλλά και αγροτικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις και εγκαταστάσεις.

Πρόσφατα είναι τα γεγονότα με τους ανεμοστρόβιλους να διαλύουν μέσα σε λίγα λεπτά κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Αμπελώνα. Τότε, από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα.

Ωστόσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα τις τελευταίες ημέρες έπληξαν και την επαρχία Φαρσάλων, σε ότι αφορά τον νομό μας, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας αφήνοντας πίσω μόνο καταστροφή.

Το εύλογο ερώτημα των πολιτών προς την Τοπική, Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, τους συναρμόδιους φορείς, αλλά και την κεντρική εξουσία είναι: Πόσο έτοιμοι και προετοιμασμένοι είναι να αντιμετωπίσουν έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα;

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Με εντολή του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ήδη προ εβδομάδων σε συνεννόηση με τα Τοπικά Συμβούλια και τους πολίτες έδωσαν κατεύθυνση να γίνουν νωρίτερα οι καθαρισμοί φρεατίων και χειμάρρων, για την αποφυγή ενδεχόμενου πλημμυρών.

Μάλιστα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Τεμπών, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και πιο ασφαλείς νιώθουν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνος με τον καθαρισμό του ρέματος Συκουριώτη που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο έργων αντιδιαβρωτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας στις όχθες των ρεμάτων του Νομού.

Οι εργασίες καθαρισμού πραγματοποιούνται σε μήκος 3-4 χιλιομέτρων, έχουν στόχο την ασφάλεια των κατοίκων και των επικείμενων ιδιοκτησιών τους, στους παρακείμενους του ρέματος οικισμούς Καλοχωρίου, Όσσας και Συκουρίου και κρίνονται εξαιρετικά καίριες καθώς οι τελευταίες βροχοπτώσεις είχαν μεγάλη ένταση και ευτυχώς αποσοβήθηκαν τα χειρότερα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους περιφερειακούς συμβούλους και την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων για την αρμονική συνεργασία τους και την αμέριστη βοήθεια που παρέχουν στον Δήμο Τεμπών στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουν όλοι οι Δήμοι.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στον Δήμο Τυρνάβου με εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Χρήστου Τσιόπα έγινε αρχικά επικαιροποίηση της λίστας των ιδιωτών ιδιοκτητών οχημάτων έργων ώστε όταν χρειαστεί και εκείνοι να ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση της προστασίας των πολιτών. Μιλώντας χθες στην «Ε» ο κ. Τσιόπας τόνισε ότι υπάρχει μια αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου – Πολιτικής Προστασίας, ΔΕΥΑΤ και αμαξοστασίου ώστε αν συμβούν στην περιοχή έντονα καιρικά φαινόμενα να αντιμετωπιστούν άμεσα χωρίς να κινδυνέψουν οι πολίτες.

Παράλληλα με εντολή του γενικού διευθυντής της ΔΕΥΑ Τυρνάβου κ. Σταύρου Τσαγκαράκου λαμβάνονται όλες οι ενδεδειγμένες αποφάσεις και γίνονται εργασίες όπου υπάρχει πρόβλημα ώστε σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων τα φρεάτια και οι αγωγοί ομβρίων να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα και να απομακρύνουν τα νερά από κατοικημένες περιοχές.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΤ είναι σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων στον Δήμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass