ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ:

Ουραγός η Βρετανία αν βγεί από την ΕΕ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2016 20:53

ΛΟΝΔΙΝΟ

Την υποστήριξή του στην παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. επανέλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο Λονδίνο. Σημείωσε, μάλιστα, πως η Βρετανία θα γίνει ουραγός στην εμπορική συμφωνία Ευρώπης - ΗΠΑ αν βγει από την ΕΕ. 

Ανέφερε ότι η απόφαση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου ανήκει αποκλειστικά στο βρετανικό λαό, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο ίδιος θεωρεί ότι η συμμετοχή στην ενωμένη Ευρώπη «μεγεθύνει την επιρροή της Βρετανίας» και δεν τη μειώνει.

Αντιδρούν οι ευρωσκεπτικιστές

Η προειδοποίηση Ομπάμα πως στην περίπτωση Brexit, οι ΗΠΑ θα δώσουν προτεραιότητα στη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με την υπόλοιπη ΕΕ, με το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνεται ο «ουραγός», προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις από τους ευρωσκεπτικιστές οι οποίοι έκαναν λόγο για «απειλή».

Ο Ομπάμα συμπλήρωσε ότι στη σύγχρονη εποχή οι χώρες που αφήνουν το στίγμα τους είναι αυτές που μετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς και όχι όσες πορεύονται μόνες.

Κάμερον και Ομπάμα συζήτησαν όλα τα διμερή και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ασφάλεια και στην οικονομική ανάπτυξη. Μεταξύ αυτών και το θέμα της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε μεγάλη απειλή ασφαλείας, λόγω του κινδύνου αποσταθεροποίησης της Ευρώπης που θα επηρέαζε την αμερικανική οικονομία.

ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ 

Το ζεύγος Ομπάμα συναντήθηκε με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ και το παλάτι του Κένσινγκτον έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την συνάντησή που έγινε σε… οικογενειακό πνεύμα.

Όπως είναι φυσικό, «έκλεψε την παράσταση» ο μικρός πρίγκιπας Γεώργιος, ο οποίος γνώρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για λίγη ώρα, πριν πάει για ύπνο, φορώντας μια λευκή ρόμπα!

Μάλιστα, ο πρίγκιπας φαίνεται ότι ένιωσε άνετα δίπλα στους Ομπάμα, αφού αμέσως την χειραψία που τους έδωσε ανέβηκε στο ξύλινο αλογάκι του και άρχισε να παίζει.

Στη συνέχεια, ο μικρός πρίγκιπας πήγε στο κρεβάτι του και τα δύο ζευγάρια κάθισαν σε ένα από τα εντυπωσιακά σαλόνια του παλατιού και συζήτησαν για αρκετή ώρα, παρόντος και του πρίγκιπα Χάρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass