ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:

Οι Τούρκοι εξολοθρεύουν τους πρόσφυγες

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2016 1:15

 

ΑΓΚΥΡΑ

Δολοφονίες και τραυματισμούς προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία καταγγέλλει το Human Rights Watch κάνοντας, έκκληση στις Τούρκικες αρχές να σταματήσουν να εμποδίζουν τους Σύριους από την προσπάθεια τους να ζητήσουν άσυλο στην Τουρκία και να διερευνήσουν τις περιπτώσεις χρήσης υπερβολικής βίας από τους Τούρκους συνοριοφύλακες.

Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου του 2016, Τούρκοι συνοριοφύλακες χρησιμοποίησαν βία εναντίον αιτούντων άσυλο, σκοτώνοντας πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, και τραυματίζοντας σοβαρά 14 άλλους, σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επιμένει ότι διατηρεί την «πολιτική ανοικτών θυρών» αλλά ήδη έχει οικοδομήσει νέο τείχος στα σύνορα με την Συρία.

“Ενώ οι ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η χώρα είναι φιλόξενη στους πρόσφυγες από τη Συρία, με ανοιχτά σύνορα και ανοιχτή αγκαλιά, οι συνοριοφύλακες σκοτώνουν και χτυπούν πρόσφυγες,” δήλωσε ο Gerry Simpson, ανώτερος ερευνητής του HRW συμπληρώνοντας «το να τραυματίζεις άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που προσπαθούν να αποδράσουν από τον πόλεμο είναι πραγματικά φρικτό”.

Από τον Απρίλιο του 2016, αποκαλύπτει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τουρκικές αρχές ενίσχυσαν το κλείσιμο των συνόρων με τη Συρία, εμποδίζοντας την είσοδο των προσφύγων από το Aleppo, που αναζητούσαν ασφάλεια, ενώ τα αυτοσχέδια στρατόπεδα προσφύγων που στήθηκαν στην εξωτερική πλευρά των συνόρων βλήθηκαν από πυρά πυροβολικού στις 13 και 15 Απριλίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στις 5 Μαΐου, γύρω στις 17:00, πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή εναντίον του στρατοπέδου προσφύγων Kamuna, 5 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία, όπου 4.5000 Σύριοι περιμένουν να περάσουν σε ασφαλές έδαφος.

Η επιδρομή είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 20 Σύριων, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού, και τον σοβαρό τραυματισμό 37 (οι 10 έχασαν κάποιο μέλος του σώματός τους).

Το HRW μίλησε με θύματα και μάρτυρες των βιαιοτήτων το διάστημα 1 Μαϊου μέχρι 17 Απριλίου, όταν οι Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις αιτούντες για άσυλο (έναν άνδρα, μία γυναίκα και ένα 15χρονο αγόρι), ενώ ξυλοκόπησαν άγρια οκτώ αιτούντες άσυλο, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά 3, 5 και και 9 ετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass