Εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν σε σακίδιο στο Νιου Τζέρσεϊ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2016 12:08

Εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν χθες βράδυ μέσα σε ένα σακίδιο που ήταν τοποθετημένο σε κάδο απορριμμάτων κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό και σε ένα μπαρ, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της αμερικανικής πόλης Ελίζαμπεθ, νότια του Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.


Ο Κρις Μπόλγουεϊτζ διευκρίνισε ότι το σακίδιο εντοπίστηκε από δύο άνδρες που είδαν "καλώδια και έναν σωλήνα" και ειδοποίησαν τις αρχές.
Ένα ρομπότ - πυροτεχνουργός χρησιμοποιήθηκε για να κόψει ένα καλώδιο ώστε να απενεργοποιήσει έναν από τους πέντε εκρηκτικούς μηχανισμούς που υπήρχαν μέσα στο σακίδιο.
Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός κατά την έκρηξη αυτή, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, μεταξύ των οποίων η βομβιστική επίθεση το βράδυ του Σαββάτου στο Μανχάταν όπου 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Κατά την εξέταση του σακιδίου, πέντε εκρηκτικοί μηχανισμοί έπεσαν από αυτόν. Αφού αποκλείστηκε η περιοχή το ρομπότ-πυροτεχνουργός χρησιμοποιήθηκε για να κόψει ένα καλώδιο και να απενεργοποιήσει τον μηχανισμό, αλλά κατά λάθος σημειώθηκε έκρηξη, είπε ο δήμαρχος.
"Μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν και οι πέντε μηχανισμοί εκρήγνυνταν ταυτόχρονα, πόσες ανθρώπινες απώλειες θα θρηνούσαμε", δήλωσε ο δήμαρχος.
Ο Κρις Μπόλγουεϊτζ είπε ότι δεν είναι σαφές αν το Ελίζαμπεθ, μια πόλη σχεδόν 130.000 κατοίκων, που βρίσκεται 24 χλμ. νοτιοδυτικά του Μανχάταν, θα μπορούσε να αποτελεί ειδικά στόχο επίθεσης ή αν το σακίδιο αφέθηκε εκεί ώστε ο δράστης να διαφύγει της προσοχής των ερευνητών.
Οι αρχές νωρίς σήμερα το πρωί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τους άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς που βρέθηκαν μέσα στο σακίδιο, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass