ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η Ν. ΚΟΡΕΑ ΑΝ ΝΙΩΣΕΙ ΠΩΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Σχέδιο δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2016 7:25

ΣΕΟΥΛ

Η Νότια Κορέα έχει σε επιφυλακή τα στρατεύματά της για την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν, αν η χώρα αισθανθεί να απειλείται από τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας, αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας.

Ερωτηθείς στο κοινοβούλιο την Τετάρτη αν υπάρχει μια ειδική μονάδα έτοιμη να εξαλείψει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο Χαν Μιν-Κου δήλωσε: «Ναι, έχουμε ένα τέτοιο σχέδιο». «Η Νότια Κορέα έχει μια γενική ιδέα και σχέδιο για τη χρήση πυραύλων ακριβείας για να στοχεύσει τις εγκαταστάσεις του εχθρού σε μεγάλες περιοχές, καθώς και την εξάλειψη του αρχηγού τους» πρόσθεσε. Εδώ και καιρό υπήρχε η υποψία πως η Νότια Κορέα είχε έτοιμο ένα τέτοιο σχέδιο, αλλά η ειλικρινής απάντηση του υπουργού εξέπληξε κάποιους.
Η Νότια Κορέα έχει εντείνει την ρητορική της κατά της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας από την στιγμή που η Πιονγκγιάνγκ έκανε μια επιτυχημένη δοκιμή πυρηνικής κεφαλής στις 9 Σεπτεμβρίου. Αυτή την εβδομάδα, δοκίμασε ένα νέο είδος κινητήρα πυραύλων υψηλής απόδοσης, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.
«ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ»
Το υπουργείο Άμυνας έχει δηλώσει πως ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο και υποθέτει πως η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να διεξάγει μια έκτη πυρηνική δοκιμή.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Λιμ Χο Γιουνγκ Διευθύνων Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού, περιέγραψε ένα νέο σύστημα που ονομάζεται «Βαριά Τιμωρία και Αντίποινα της Κορέας (KMPR), λίγες ώρες αφότου η Βόρεια Κορέα ισχυριστεί πως δοκίμασε μια πυρηνική κεφαλή.
Το σχέδιο θα περιλαμβάνει επιθέσεις πυραύλων, αποκλειστικές ειδικές μονάδες και την ικανότητα να χτυπήσει την ηγεσία της Βόρειας Κορέας, αν η Νότια Κορέα αισθανθεί πως απειλείται από πυρηνική επίθεση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass