ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΑΒΡΟΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Ρωσικές κορβέτες στη Μεσόγειο

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2016 8:50

ΑΘΗΝΑ
Δύο κορβέτες που μεταφέρουν πυραύλους και ανήκουν στον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας εγκατέλειψαν τη βάση τους στη Σεβαστούπολη προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα των ρωσικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται στη Μεσόγειο,

μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο εκπρόσωπο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Τα πολεμικά πλοία The Serpukhov και The Zelyony Dol, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους Κάλιμπρ, εγκατέλειψαν τη Σεβαστούπολη και αναμένονταν να φθάσουν χθες βράδυ στο Αιγαίο όπου θα παραμείνουν μέχρι την λήξη της πανεθνικής στρατιωτικής άσκησης "Παρμενίων 2016" και εκπέμποντας σαφή "σήματα" προς την Άγκυρα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν αλλαγή του status qvo στο Αρχιπελαγος.
Πρόκειται για μια «προγραμματισμένη εναλλαγή» των ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή, όπου η Ρωσία διαθέτει ήδη δέκα πλοία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΑΒΡΟΦ
Στο μεταξύ εξελίξεις στον διπλωματικό τομέα σηματοδοτεί η επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας που θα πραγματοποιήσει στις αρχές Νοεμβρίου, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο κ. Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Νίκο Κοτζιά. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι όλο το φάσμα των διμερών θεμάτων (όπως τουρισμός, εμπορικές σχέσεις) καθώς και οι σχέσεις Ε.Ε – Ρωσίας.
Με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί 1 και 2 Νοεμβρίου. Τον Νοέμβριο αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλαδα και ο Πολωνός Υπουργός Εξωτερικών κ. Radoslaw Sikorski

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass