ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΔΕΙΑΣ ΖΟΥΝ 4,6 ΕΚΑΤ. ΠΟΛΙΤΕΣ

Αυξάνεται εντυπωσιακά η φτώχεια στην Ιταλία

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2016 16:03

ΡΩΜΗ

Εντυπωσιακή αύξηση της φτώχειας στην Ιταλία σε διάστημα 8 ετών αποκαλύπτει έκθεση της καθολικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Caritas.


Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2007 οι άνθρωποι που ζούσαν σε κατάσταση ένδειας στην Ιταλία ήταν 1,8 εκατομμύριο, ενώ πέρυσι άγγιξαν τα 4,6 εκατομμύρια.
Σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με την Caritas, ζουν κυρίως οικογένειες που ζουν στον ιταλικό νότο, ηλικιωμένοι, οικογένειες με τουλάχιστον τρία παιδιά και οι άνεργοι. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τη φιλανθρωπική οργάνωση, σε συνθήκες ένδειας ζει πλέον και σημαντικό ποσοστό οικογενειών του ιταλικού βορρά, γονείς με ένα ή δυο παιδιά και νέοι -δηλαδή κατηγορίες που θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα «πιο ασφαλείς».
«Η χώρα μας συνεχίζει να μην διαθέτει ένα συνολικό μέτρο αντιμετώπισης της φτώχειας. Από την αρχή της κρίσης μέχρι τώρα ο αριθμός όσων δεν διαθέτουν τα αναγκαία οικονομικά μέσα για να ζήσουν σε συνθήκες θεμελιώδους αξιοπρέπειας, αυξήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, οδηγώντας σε πραγματική έκρηξη», αναφέρει στην έκθεσή της η Caritas.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass