Χειροπέδες και στον πρόεδρο του ΔΣ της Cumhuriyet

Δημοσίευση: 11 Νοε 2016 14:54

Συνελήφθη ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τουρκικής Cumhuriyet Ακίν Αταλάι, μόλις επέστρεψε στη χώρα από τη Γερμανία.

Ο Αταλάι συνελήφθη μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Λίγες ημέρες πριν είχαν συλληφθεί ο διευθυντής και δώδεκα στελέχη και δημοσιογράφοι της Τζουμχουριέτ με την κατηγορία ότι υποστήριξαν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. Εννέα από αυτούς προφυλακίστηκαν.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο μιας έρευνας για «τρομοκρατικές δραστηριότητες» σε σχέση με το κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν -κατηγορούμενου ως ενορχηστρωτή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος- και με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), είχε διευκρινίσει τη Δευτέρα η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.

Η υπόθεση είχε προστεθεί στο πογκρόμ που έχουν ξεκινήσει οι τουρκικές Αρχές μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ η ανοικτή «κόντρα» συγκεκριμένα με την Cumhuriyet είχε ξεκινήσει έναν χρόνο πριν. Οι πρόσφατες συλλήψεις προκάλεσαν εκ νέου αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες απέρριψε με περιφρονητικό τόνο η Άγκυρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass