Ισχυρός σεισμός έπληξε τη Νέα Ζηλανδία

Δημοσίευση: 13 Νοε 2016 18:22

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει τσουνάμι και οι κάτοικοι της ανατολικής ακτής του Νότιου Νησιού θα πρέπει να καταφύγουν σε υψηλότερα εδάφη, ανακοίνωσε σήμερα (Δευτέρα στη Νέα Ζηλανδία) η νεοζηλανδική υπηρεσία πολιτικής άμυνας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από το σεισμό. Σύμφωνα πάντως με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας New Zealand Herald, κατοικίες στο Τσέβιοτ, το οποίο βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Το αμερικανικό Γεωφυσικό Παρατηρητήριο USGS ανακοίνωσε πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,4 βαθμοί. Η ίδια δόνηση μετρήθηκε σε 6,6 βαθμούς από το Geonet, το γεωφυσικό παρατηρητήριο της Νέας Ζηλανδίας. «Ολόκληρο το σπίτι κουνήθηκε σαν φίδι και μερικά πράγματα έσπασαν, το ηλεκτρικό κόπηκε», δήλωσε στον Radio New Zealand από την κατοικία της στην Τακάκα, κοντά στο βόρειο άκρο του Νότιου Νησιού, μια γυναίκα που είπε ότι ονομάζεται Ελίζαμπεθ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass