Πούτιν καλεί Τραμπ να συνεργαστούν στη Συρία

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 15:54

Συνεργασία στον εμφύλιο της Συρίας, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών ήταν ο βασικός άξονας στον οποίο κινήθηκε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον νέο αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην πρώτη προσπάθεια ενίσχυσης των σχέσεων της Μόσχας με την Ουάσινγκτον, ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την «προθυμία να χτιστεί ένας διάλογος μεταξύ των εταίρων της νέας κυβέρνησης, ο οποίος θα βασίζεται στις αρχές της ισότητας, τον αμοιβαίο σεβασμό και τη ανάμειξη στις “εσωτερικές υποθέσεις” του άλλου».

Τόσο ο Τραμπ όσο κι ο Πούτιν συμφώνησαν στην οργάνωση ομάδων εργασίας με τη συμμετοχή συμβούλων τους, ώστε να προετοιμαστεί η προσωπική συνάντησή τους, σύμφωνα με την Washington Post.

Παράλληλα, αναγνώρισαν ότι το επίπεδο των διμερών σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ είναι «μη ικανοποιητικό», ενώ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη προσπάθεια βελτίωσης τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Το μεταβατικό γραφείο της διακυβέρνησης Τραμπ ανέφερε αργότερα ότι ο ρώσος πρόεδρος τηλεφώνησε προκειμένου να συγχαρεί τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ τονίζοντας ότι συζητήθηκαν κοινές απειλές και προκλήσεις, όπως επίσης και «θέματα στρατηγικής οικονομικής συνεργασίας», αλλά και μακροχρόνια ζητήματα διμερών σχέσεων.

Τα θετικά σχόλια του Τραμπ για τον Πούτιν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, προκάλεσαν την έντονη κριτική από ηγετικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων που τάσσονται υπέρ της αύξησης των αμερικανικών αμυντικών δαπανών και βλέπουν με καχυποψία τις κινήσεις της Μόσχας στην Ανατολική Ευρώπη, την Ουκρανία, αλλά και τη Συρία.

Παράλληλα, οι κινήσεις προσέγγισης της Ρωσίας εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν μέτωπο σύγκρουσης στις σχέσεις του Τραμπ με το αμερικανικό Πεντάγωνο, όπου τόσο στρατιωτικοί όσο και πολιτικοί κύκλοι εναντιώθηκαν σε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας ΗΠΑ-Ρωσίας στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας, εκτιμά η Washington Post.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass