ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Κονιάκ πουλήθηκε για 188.000 £

Δημοσίευση: 21 Νοε 2016 8:30

ΛΟΝΔΙΝΟ

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s, πούλησε μια magnum καράφα κονιάκ Louis XIII για £ 188.000 στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας κρασιού που απέφερε £ 2.700.000.

Η δημοπρασία κρασιού που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου, ήτανε πάνω από την χαμηλή εκτίμηση ύψους £ 1,7 εκ, αποφέροντας τελικά £ 2,6εκ με τα λευκά κρασιά από το Domaine de la Romanée-Conti να οδηγούνε τις best-seller παρτίδες.

Δέκα φιάλες του 1986 DRC Montrachet ήταν η κορυφαία παρτίδα, με £ 54.050 και 12 φιάλες του Κτήματος Ramonet 1992 Montrachet απέφεραν επίσης το ίδιο ποσό.

Άλλες κορυφαίες παρτίδες περιλαμβάνουν magnums του 1982 Pétrus και Lafite, ένα Jeroboam του 1961 Latour, 1982 Lafleur, 2009 Le Pin και magnums 1961 Haut-Brion.

Η δημοπρασία είδε επίσης την τελική εμφάνιση της ειδικής έκδοσης «L'Odysee d'un Roi» του Louis XIII, μετά από τις πωλήσεις της καράφας στη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ.

Η καράφα πουλήθηκε για £ 188.000, πολύ πάνω από την αρχική προσφορά των £ 70.000. Και οι τρεις καράφες έκαναν $ 558,000 σε συνδυασμό με τα έσοδα από τις πωλήσεις να πηγαίνουν στο Ίδρυμα Κινηματογράφου, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Μάρτιν Σκορσέζε και άλλους κορυφαίους κινηματογραφιστές με στόχο τη διατήρηση και την αποκατάσταση κλασικών ταινιών.

O Jamie Ritchie, ο επικεφαλής του οίκου Sotheby’s για όλο τον κόσμο, είπε: «Το τελικό αποτέλεσμα είναι απόδειξη για το πάθος και την εκτίμησή του Louis XIII από τους συλλέκτες σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο για την πανέμορφη εμπειρία του να πίνεις αυτό το κονιάκ, αλλά και για την υψηλών προδιαγραφών εξειδικευμένη εργασία που απαιτείται για την παραγωγή του Louis XIII. Ακόμα πιο ξεχωριστό είναι ότι τα κονδύλια πηγαίνουν στην The Film Foundation’s για τις προσπάθειες διατήρησης της κινηματογραφικής πολιτιστικής κληρονομιάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass