ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ 3 ΜΕΤΡΩΝ

Σεισμός 6,9 R στην Φουκουσίμα

Δημοσίευση: 22 Νοε 2016 1:43

ΤΟΚΙΟ

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, στις 05.59 το πρωί της Τρίτης τοπική ώρα (22.59 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Τόκιο. Νωρίτερα, η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Νάμιε, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους μέχρι τριών μέτρων, σύμφωνα με το Associated Press. Μέχρι αργά δεν υπήρχαν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές, όπως μετέδιδε το Reuters.

Το κέντρο παρακολούθησης τσουνάμι του Ειρηνικού, εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της δόνησης.

Όπως μετέδιδαν τα ιαπωνικά μέσα, από λεπτό, σε λεπτό, το τσουνάμι αναμένονταν πλήξει τις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, ενώ η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι τσουνάμι ύψους έως 3 μέτρων θα χτυπήσει άμεσα τις ανατολικές ακτές.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία καλεί μάλιστα τους κατοίκους της Φουκουσίμα να εκκενώσουν τις εστίες τους και να καταφύγουν σε υψηλότερο έδαφος και ειδικά αν βρίσκονται σε παραθαλάσσια ή παραποτάμια περιοχή.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι αλλεπάλληλα κύματα αναμένονταν να πλήξουν τις ανατολικές ακτές, ενώ και η ιαπωνική κρατική τηλεόραση μετέδιδε ανάλογο μήνυμα.

Εως αργά δεν είχαν αναφερθεί θύματα, ενώ οι πυρηνικές μονάδες της Φουκουσίμα δεν έχουν υποστεί καμία ζημιά από τον σεισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass