Η Δαμασκός ελέγχει το 93% από το Χαλέπι

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2016 11:46

ΜΟΣΧΑ

Το Χαλέπι ελέγχεται κατά 93% από τις συριακές δυνάμεις, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, διαβεβαιώνοντας ότι η Μόσχα θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις για την απελευθέρωση και του υπόλοιπου τμήματος της πόλης.

Όσο για τους κατοίκους της πολύπαθης πόλης, αυτοί -σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, εγκαταλείπουν την πόλη μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, πάνω από 20 χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη, ενώ 1.200 αντάρτες έχουν παραδώσει τον οπλισμό τους.

Εξάλλου, ο Στρατός του καθεστώτος Άσαντ κήρυξε κατάπαυση του πυρός σε αρκετές περιοχές γύρω από την Δαμασκό και σε τμήματα της βορειοδυτική επαρχίας Ιντλίμπ.

Στην ανακοίνωση του συριακού στρατού δεν διευκρινίζεται πόσο θα διαρκέσει η κατάπαυση του πυρός, ενώ δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο άμεσα εκ μέρους των ανταρτών.

Στις περιοχές όπου κηρύχθηκε κατάπαυση του πυρός συμπεριλαμβάνονται η πόλη Μαντάγια, κοντά στη Δαμασκό, που πολιορκείται από τις δυνάμεις του καθεστώτος, καθώς και οι κοινότητες Κεφράγια και αλ Φούα στην Ιντλίμπ, που πολιορκούνται από τους αντάρτες.

*Εν τω μεταξύ, η συμμαχία κούρδων την οποία υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε την έναρξη της «δεύτερης φάσης» της επίθεσης για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από τη Ράκα, η οποία θεωρείται η πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass