Νίκη του σοσιαλδημοκρατικού PSD στις εκλογές της Ρουμανίας

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2016 14:54

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Ρουμανίας (PSD) είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών, έχοντας εξασφαλίσει το 45% των ψήφων και στα δύο σώματα του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν μετά την καταμέτρηση του 60% των ψήφων.

Το κεντρο-δεξιό Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) εξασφαλίζει το 20%.

Tα τμηματικά αποτελέσματα, από τα οποία δεν αναμένεται να υπάρξει σημαντική διαφοροποίηση στο τέλος, ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Το κόμμα Ενωση Σώστε τη Ρουμανία εξασφαλίζει το 9,3% και ακολουθούν το ALDE και το κόμμα της ουγγρικής μειονότητας UDMR, με 6% των ψήφων περίπου το καθένα, ενώ το PMP του πρώην προέδρου Τράιαν Μπασέσκου συγκεντρώνει το 5,2% εώς 5,5% των ψήφων.

Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα βρισκόταν στην ηγεσία μέχρι το 2015, οπότε και έπεσε εξαιτίας των σαρωτικών διαδηλώσεων που είχαν ξεκινήσει με αφορμή την πολύνεκρη πυρκαγιά σε κλαμπ του Βουκουρεστίου -υπόθεση που συνδέθηκε με την εκτεταμένη διαφθορά στην ρουμανική κρατική μηχανή.

Έκτοτε, τη διακυβέρνηση ασκούσε τεχνοκρατικό σχήμα. Το PDS είχε κάνει εκστρατεία με θέσεις για επέκταση των κρατικών δαπανών, κάτι που στις Βρυξέλλες έχει προκαλέσει εκτιμήσεις πως το ρουμανικό έλλειμμα θα φουσκώσει από το 0,8% του ΑΕΠ το 2015 στα όρια, ή και λίγο παραπάνω, των κανονισμών της ΕΕ για 3%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass