Η Αίγυπτος θρηνεί τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στο Κάιρο

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2016 16:35

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα σε μια αιγυπτιακή εκκλησία για τις κηδείες 24 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη βομβιστική επίθεση εναντίον της κυριότερης κοπτικής εκκλησίας στο Κάιρο, ενώ οργισμένοι επιζώντες κατηγόρησαν τις αρχές για κενά ασφαλείας.

Χριστιανοί με δάκρυα στα μάτια συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία της Παναγίας και του Αγίου Αθανασίου στο Κάιρο όπου ο πάπας προκαθήμενος της κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος Β' προσευχήθηκε πάνω από τα ξύλινα φέρετρα με τις σορούς των θυμάτων της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης μιας από τις πιο φονικές εναντίον της χριστιανικής μειονότητας που σημειώθηκαν πρόσφατα.

Στους τοίχους είχαν αναρτηθεί πανό με τα ονόματα των νεκρών, ανάμεσά στους οποίους ήταν και πολλές γυναίκες.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Μάντινατ Νασρ οργισμένοι επειδή δεν τους επιτράπηκε να εισέλθουν στην εκκλησία, καθώς η είσοδος επιτρεπόταν μόνο με προσκλήσεις για τις οικογένειες των θυμάτων.

Οργή επικρατούσε επίσης και στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες.

Πέντε επιζώντες στο νοσοκομείο Νταρ αλ-Σέφα δήλωσαν πως η αστυνομία δεν είχε πραγματοποιήσει τους συνήθεις ελέγχους καθώς η εκκλησία είχε πολύ κόσμο λόγω της κυριακάτικης λειτουργίας.

«Υπήρχε πολύς κόσμος έτσι ο κόσμος έμπαινε χωρίς να υποβληθεί σε σωματική έρευνα», δήλωσε ο Μίνα Φράνσις που βρισκόταν στον καθεδρικό ναό μαζί με τη μητέρα του η οποία σκοτώθηκε από την έκρηξη.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 49 τραυματίστηκαν όταν βόμβα εξερράγη σε ένα παρεκκλήσι που γειτνιάζει με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του Καΐρου και έδρα του πάπα και πατριάρχη των κοπτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass