Ο Ντ. Τραμπ διόρισε ΥΠΕΞ τον Ρεξ Τίλερσον

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2016 13:39

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του θα είναι ο Ρεξ Τίλερσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τη Ρωσία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

«Η αποφασιστικότητά του, η μεγάλη εμπειρία του και η βαθιά κατανόηση που έχει για τη γεωπολιτική τον καθιστούν μια εξαίρετη επιλογή για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Θα προωθήσει την περιφερειακή σταθερότητα και θα επικεντρωθεί στα βασικά θέματα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ», τόνισε ο Τραμπ στην ανακοίνωση που εξέδωσε η μεταβατική του ομάδα.

Ο Τίλερσον, 64 ετών, που γνωρίζει προσωπικά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναμένεται να αναλάβει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, που είναι τεταμένες μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και τις διαφορές των δύο χωρών αναφορικά με τον πόλεμο στη Συρία.

Η επικύρωση του διορισμού του Τίλερσον από το Κογκρέσο κινδυνεύει να είναι περίπλοκη, εξαιτίας των δεσμών του με τη Ρωσία, την οποία η CIA κατηγόρησε ότι επενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ υπέρ του Τραμπ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass