Γερμανία: Αυστηρές ποινές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπουν τη ρητορική του μίσους

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2016 17:11

Η κυβέρνηση της Γερμανίας σκοπεύει να εξετάσει τη θέσπιση νέων νόμων, οι οποίοι θα αναγκάζουν τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και τις μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, να αναλαμβάνουν πιο ενεργό ρόλο στον έλεγχο για παράνομη διάδοση της ρητορικής του μίσους στις ιστοσελίδες τους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση της καγκελάριου 'Αγγελα Μέρκελ περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικών συστημάτων για την καταγραφή καταγγελιών, ενώ οι εταιρείες θα υποχρεούνται να δημοσιεύουν τον αριθμό αυτών. Στις διαδικτυακές πλατφόρμες που δεν πληρούν αυτές τις νομικές απαιτήσεις θα επιβάλονται πρόστιμα βάσει του παγκόσμιου κύκλου των εργασιών τους ή θα αντιμετωπίζουν χρηματικές ποινές έως και 500.000 ευρώ για την αποτυχία τους να διαγράφουν από τα δίκτυά τους εντός 24 ωρών αναρτήσεις που υποθάλπουν το μίσος.

Στη Γερμανία, η οποία έχει ορισμένους από τους πιο αυστηρούς νόμους που αφορούν στη ρητορική μίσους, η απογοήτευση της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά, αφού οι εταιρείες τεχνολογίας φαίνεται πως δεν παίρνουν σοβαρά την ευθύνη για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass