ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 9 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ 50 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Νταλίκα - φονιάς σε Χριστουγεννιάτικη αγορά

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2016 0:44

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Σοκ προκλήθηκε στο Βερολίνο, όταν ένα φορτηγό μπήκε μέσα σε μία χριστουγεννιάτικη αγορά και παρέσυρε το πλήθος, επαναφέροντας στη μνήμη το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας.

Υπάρχουν πληροφορίες για εννέα νεκρούς και τουλάχιστον πενήντα τραυματίες.

Το τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνο, δίπλα από την εκκλησία Kaiser Wilhelm.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό βγήκε από το δρόμο και μπήκε μέσα στο χώρο όπου υπάρχουν οι ξύλινες κατασκευές της χριστουγεννιάτικης αγοράς παρασύροντας το πλήθος και ό,τι άλλο βρισκόταν εκεί.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο SkyNews ότι το φορτηγό ανέπτυξε ταχύτητα τουλάχιστον 50 χλμ την ώρα ενώ κινείτο ανάμεσα στο πλήθος.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι έχει συλληφθεί ο οδηγός του φορτηγού, ενώ ο συνεπιβάτης του είναι νεκρός.

Το φορτηγό είχε πολωνικές πινακίδες. Ο ιδιοκτήτης του εκτίμησε ότι πρέπει να είχε κλαπεί, καθώς -όπως είπε- το οδηγούσε ο ξάδερφος του μεταφέροντας εμπόρευμα.

Η γερμανική αστυνομία χαρακτήρισε τρομοκρατικό το γεγονός, ενώ αρχικά το είχε χαρακτήρισε "σοβαρό περιστατικό".

Η καγκελάριος της Γερμανίας ενημερώθηκε για την επίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ, για να προσθέσει ότι Άγγελα Μέρκελ πενθεί για τα θύματα.

Λίγο νωρίτερα η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας κάλεσε τους βερολινέζους να παραμείνουν στα σπίτια τους με ανάρτησή της στο Twitter.

Το περιστατικό ξυπνά μνήμες με την επίθεση στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας, τον περασμένο Ιούλιο, όταν ένα φορτηγό παρέσυρε στην παραλία της πόλης τους πολίτες που γιόρταζαν την ημέρα της Βαστίλης, σκοτώνοντας 86 εξ αυτών και τραυματίζοντας 434.

*Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει το χτύπημα στη Βερολίνο υπογραμμίζοντας τα ακόλουθα: "Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το αποκρουστικό εγκληματικό χτύπημα στο Βερολίνο . Οι σκέψεις μας είναι τώρα με τους συγγενείς των θυμάτων".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass