ΣΥΡΙΑ:

Ο συριακός στρατός ελέγχει το Χαλέπι

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2016 7:26

ΧΑΛΕΠΙ

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε πλήρως το Χαλέπι, αναφέρει ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης.

Λίγο νωρίτερα, η συριακή κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει ότι αναχώρησε από την πόλη η τελευταία αυτοκινητοπομπή με αντάρτες και αμάχους.

«Τα τέσσερα τελευταία λεωφορεία που μετέφεραν τρομοκράτες και μέλη των οικογενειών τους έφτασαν στη Ραμούσα», μια συνοικία στο νότιο τμήμα της πόλης του Χαλεπιού όπου βρίσκεται μια πύλη προς ανταρτοκρατούμενες περιοχές. Ο συριακός στρατός χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» τους αντάρτες.

Έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση με τη βοήθεια της Ρωσίας, ο συριακός στρατός κατέλαβε εδάφη στο ανατολικό Χαλέπι που ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Οι αντάρτες και οι δεκάδες χιλιάδες άμαχοι που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε θύλακες που ήλεγχαν αντάρτες στην πόλη, άρχισαν να απομακρύνονται έπειτα από τη συμφωνία κυβέρνησης - ανταρτών.

Η κατάληψη του Χαλεπιού αποτελεί τη σημαντικότερη στρατιωτική νίκη του συριακού στρατού επί των ανταρτών από το ξέσπασμα του πολέμου τον Μάρτιο του 2011.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass