Ταϊλάνδη: 400 θύματα από το τσουνάμι του 2004 δεν έχουν αναγνωριστεί

Δημοσίευση: 26 Δεκ 2016 12:31

Τουλάχιστον 400 θύματα από το τσουνάμι του 2004 στην Ασία, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο 226.000 ανθρώπων, δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί στην Ταϊλάνδη 12 χρόνια μετά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο σεισμός των 9,15 βαθμών της 26ης Δεκεμβρίου είχε προκαλέσει τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό, σε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στα χρονικά.

Η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Ινδία και η Σρι Λάνκα ήταν από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο. Στην Ταϊλάνδη, έχασαν τη ζωή τους 5.395 άνθρωποι, από τους οποίους σχεδόν 2.000 ήταν ξένοι τουρίστες.

«Μετά το τσουνάμι του 2004, οι αρχές επικοινώνησαν με 4.000 έως 5.000 συγγενείς καλώντας τους να πάνε στα νεκροτομεία να παραλάβουν τις σορούς. Υπάρχουν περίπου 400 σοροί οι οποίες ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί» δήλωσε ο Ανάντ Μπονκερκού, υποδιευθυντής της αστυνομίας στην περιοχή Τάκουα Πα της επαρχίας Φανγκ Νγκα.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι της Ταϊλάνδης παραμένει ανεπαρκές, εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλης συντήρησής του. Η κυβέρνηση της χώρας ωστόσο υποστηρίζει ότι το σύστημα λειτουργεί όπως πρέπει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass