Υποχωρεί το δολάριο στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του Τραμπ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2017 17:44

Η ισοτιμία του δολαρίου υποχώρησε σήμερα, ενώ οι τιμές των πρώτων υλών και των ομολόγων αυξήθηκαν, καθώς η χθεσινή συνέντευξη τύπου Ντόναλντ Τραμπ έστειλε ένα μήνυμα αφύπνισης στην αγορά σχετικά με τις υψηλές προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί για την πολιτική δημοσιονομικής στήριξης που θα ακολουθήσει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Το αμερικανικό νόμισμα έκανε βουτιά έναντι των περισσότερων άλλων σημαντικών νομισμάτων και η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, καθώς ο Τραμπ κατά την πρώτη συνέντευξη μετά την εκλογή του αναφέρθηκε ελάχιστα στις πολιτικές που θα ακολουθήσει. Το ευρώ ενισχύθηκε νωρίτερα 0,5% στα 1,0639 δολάρια. Η τουρκική λίρα ανατιμήθηκε για πρώτη φορά τις τελευταίες έξι ημέρες. Το τουρκικό νόμισμα ενισχύθηκε 0,7% στις 3,836 λίρες ανά δολάριο, καθώς η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας εφαρμόζει μέτρα για να αναγκάσει τις τράπεζες να δανείζονται με υψηλότερο επιτόκιο, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του θέματος. Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε σε υψηλό επίπεδο επτά εβδομάδων και οι τιμές των βιομηχανικών μετάλλων έκαναν ράλι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass