Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

Δεν θα πληρώσουμε για το τείχος!

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2017 7:25

ΜΕΞΙΚΟ

Το Μεξικό δεν πρόκειται να πληρώσει για το τείχος του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε διάγγελμά του προς το έθνος, ο πρόεδρος της χώρας.


Ο Ενρίκε Πένα Νιέτο είπε ότι «θρηνεί» για τα σχέδια για το τείχος, προσθέτοντας πως το Μεξικό «δεν πιστεύει στα τείχη». Ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά σχετικά με ακύρωση ή αναβολή του προγραμματισμένου ταξιδιού στην Ουάσινγκτον στις 31 Ιανουαρίου για να συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Τραμπ υπέγραψε προχθές ένα εκτελεστικό διάταγμα για ένα «αδιάβατο φυσικό εμπόδιο» και επέμεινε πως το Μεξικό θα πληρώσει το λογαριασμό. Ο πρόεδρος του Μεξικού είπε στον τηλεοπτικό του διάγγελμα προς το έθνος: «Το έχω πει ξανά και ξανά. Το Μεξικό δεν θα πληρώσει για κανένα τείχος. Λυπάμαι και καταδικάζω την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για την συνέχιση της κατασκευής ενός τείχους που, εδώ και χρόνια, μας έχει διαιρέσει αντί να μας ενώσει». Αλλά ο Νιέτο δήλωσε πως η χώρα του πρόσφερε «τη φιλία του προς τον αμερικανικό λαό και την προθυμία της να επιτύχει συμφωνίες με την κυβέρνησή του». Ο Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ABC News πως το Μεξικό «θα πληρώσει 100% το τείχος». Αλλά το Κογκρέσο θα πρέπει να εγκρίνει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή, η οποία εκτιμάται ότι θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια. Η οικοδόμηση του τείχους μήκους 3.200 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, ήταν μία από τις βασικές δεσμεύσεις του Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass